Football Talk

ΑΕΚ: «Βασίλισσα» στα ντέρμπι (σχεδόν) δύο δεκαετίες μετά (video)

ΑΕΚ: «Βασίλισσα» στα ντέρμπι (σχεδόν) δύο δεκαετίες μετά (video)

Η ΑΕΚ παρέμεινε «αλύγιστη» σε όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου για τη φετινή Stoiximan Super League και πολλοί «Ενωσίτες» πολύ πιθανόν να μην θυμούνται καν την τελευταία φορά που η ομάδα τους το κατάφερε αυτό.

Ο πρώτος γύρος της φετινής Stoiximan Super League, έλαβε και επίσημα τέλος, με το φινάλε της αναμέτρησης ΑΕΚΆρης (1-0, 04/12).

Εκεί, η Ένωση χάρη στον «στρατηγό» της, Ντομαγκόι Βίντα, πήρε τη νίκη με 1-0 και κατάφερε να μείνει αήττητη σε όλα τα ντέρμπι που έχει δώσει, μέχρι στιγμής.  


Οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα έχει… ονειρική συγκομιδή βαθμών, με τρεις νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να τις «κόψει» βαθμούς με την ισοπαλία στην OPAP Arena (1-1, 17/09), στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, για την Ένωση.

Έκτοτε, ο «Δικέφαλος» μετράει μόνο νίκες και μάλιστα με αρκετά καλές εμφανίσεις.


Η ανατροπή μέσα στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού (2-1, 25/09), αποτελεί ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Έτσι όπως πηγαίνει (και) φέτος η Stoiximan Super League, μπορεί να φανεί καταλυτικό μέχρι και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  


Η καταιγιστική εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0, 30/10), άφησε μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ενώ απέναντι στον Άρη η ομάδα δεν έβγαλε… μάτια αλλά πήρε το ουσιώδες, δηλαδή τους τρεις βαθμούς (1-0, 04/12).


Για χρόνια τα ντέρμπι αποτελούσαν «εφιαλτική» υπόθεση για την ΑΕΚ, φαίνεται όμως πως το μαγικό… ραβδί του Αλμέιδα να έχει κάνει και εδώ τη δουλειά του.

Για να βρούμε ξανά την Ένωση να κλείνει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αήττητη σε όλα τα ντέρμπι, θα πρέπει να κάνουμε μία… βουτιά στο παρελθόν.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ΑΕΚ και Άρης πέρασαν μερικά χρόνια σε διαφορετικές κατηγορίες, επομένως εξαιρείται η πρωταθληματική σεζόν του 2017/18. Διότι, η Ένωση δεν αντιμετώπισε τους Θεσσαλονικείς.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στη Super League ΣΟΥΡΩΤΗ 2018-19 < ΕΙΔΗΣΕΙΣ | AEK F.C.  Official Web Site

Το ταξίδι στον… χρόνο μας πηγαίνει σχεδόν δύο 10ετίες πίσω, στην σεζόν 2004/05. Τότε, που η χρονιά ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό ως νταμπλούχο, και τους «κιτρινόμαυρους» με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Φερνάντο Σάντος, στη δεύτερη θητεία του.

Εκείνη την σεζόν η Ένωση έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα, από τον Απόλλων Καλαμαριάς (2-1). Βρισκόταν όμως μόλις στην 3η θέση, καθώς οι έξι ισοπαλίες που είχε σημειώσει, την… εμπόδιζαν να ανέβει πιο ψηλά.

Σίγουρα το αήττητο σερί σε όλα τα ντέρμπι, είναι το κάτι εντυπωσιακό. Βέβαια η φίλοι της ομάδας δεν πρέπει να ήταν και απόλυτα ικανοποιημένοι, διότι η ισοπαλία ήταν το επικρατέστερο αποτέλεσμα.

Με Άρη (1-1), ΠΑΟΚ (1-1) και Ολυμπιακό (0-0), συμβιβάστηκε με τον έναν βαθμό. Η διαφορά έγινε με τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, όπου οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν το πρώτο τους… τρίποντο σε μεγάλο παιχνίδι για εκείνη τη σεζόν, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 85ο λεπτό να κρίνει το ντέρμπι (1-0).

Έκτοτε έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει η ΑΕΚ να φτάσει κοντά σε ένα τέτοιο επίτευγμα. Πλέον, όμως, το κατάφερε με έναν πολύ πιο εντυπωσιακό τρόπο, καθώς τα φετινά αποτελέσματα είναι… καθρέφτης.

Αντί να κάνει τρεις ισοπαλίες και μία νίκη, πέτυχε το ακριβώς ανάποδο: τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0