Football Talk

Μπέλιγχαμ: «Είναι τιμητικό να δίνω έμπνευση στα μικρά παιδιά, δεν είμαι τέλειος αλλά προσπαθώ»

Μπέλιγχαμ: «Είναι τιμητικό να δίνω έμπνευση στα μικρά παιδιά, δεν είμαι τέλειος αλλά προσπαθώ»

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ βραβεύτηκε ωςGolden Boy για το 2023. Ο Άγγλος σε δηλώσεις του, στάθηκε στην ευγνωμοσύνη που νιώθει για το τιμητικό αυτό βραβείο, για το πόσο απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, αλλά και για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Τορίνο, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αναδείχθηκε… πανηγυρικά Golden Boy 2023. Ο Άγγλος ήταν συγκλονιστικός με τις φανέλες των Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντας δίκαια αυτή την διάκριση.

Ο Μπέλιγχαμ σε δηλώσεις του στην «Tuttosport» κατά την διάρκεια της βράβευσης του, μίλησε για τις εμπειρίες του πλέον ως ποδοσφαιριστής της «Βασίλισσας», την τιμή που νιώθει να μπαίνει το όνομα του σε μία λίστα με παίκτες που έχουν γράψει ιστορία, αλλά και για τα νέα παιδιά που τον έχουν ως ίνδαλμα.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζουντ Μπέλιγχαμ:

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Έχει λίγο κρύο αλλά δεν πειράζει, η φιλοξενία είναι μοναδική. Είναι μία τεράστια τιμή να μπαίνω σε ένα γκρουπ τόσο πολύτιμων παικτών, να αναδεικνύομαι Golden boy».

Για τα ηγετικά χαρακτηρίστηκα που παρουσιάζει στο γήπεδο:

«Είναι πολύ σημαντικό που έχω δίπλα μου σπουδαίους παίκτες. Από μικρή ηλικία που ήμουν στην ακαδημία της Μπέρμιγχαμ, είχα πάντα την ευθύνη για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Είμαι τυχερός που παίζω δίπλα σε τρομερούς ποδοσφαιριστές που μου έχουν μάθει τόσα πολλά. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμον».
 

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο:

«Είναι υπέροχο να το ακούω αυτό, αλλά διαφωνώ. Σκοπός μου είναι να κάνω την ομάδα και την χώρα μου όσο το δυνατόν καλύτερες γίνεται. Για να είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο πρέπει να βοηθάς τις ομάδες σου να νικάνε. Δεν είναι κάτι το οποίο έχω συνεχώς στο μυαλό μου όταν πάω στις προπονήσεις. Θέλω να γίνω καλύτερος, είναι ωραίο να το ακούω αλλά μέχρι εκεί».

Πώς νιώθει που αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης:

«Σαφώς είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη, είμαι πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με αυτή την ομάδα. Απολαμβάνω κάθε μέρα στη Μαδρίτη».

Πώς αισθάνεται που σκοράρει συνεχώς με την φανέλα της Ρεάλ:

«Ναι σαφώς, τα γκολ είναι πολύ σημαντικά. Θέλω να κερδίζω, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές όταν αγωνίζεσαι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και με την Εθνική Αγγλίας. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά είναι κάτι που απολαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή να φοράω αυτές τις φανέλες».

Ποιον από του προηγούμενους νικητές Golden Boy είχε ως είδωλο:

«Όλοι τους έγιναν τρομεροί ποδοσφαιριστές, με τεράστιες καριέρες. Το να καταφέρω να μπω και εγώ σε αυτή την λίστα είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Μεγαλύτερη επιρροή είχα από τον Ρούνεϊ, καθώς ήμαστε και από την ίδια χώρα».

Για το τι θα έκανε εάν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο:

«Δεν ξέρω είναι η αλήθεια. Θα πήγαινα μάλλον σε κάποιο πανεπιστήμιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο και για όλα όσα μου έχει χαρίσει σε εμένα και την οικογένεια μυ αυτό το άθλημα».

 Για το πώς νιώθει που είναι ένα ίνδαλμα για τα μικρά παιδιά:

«Είναι μία τεράστια τιμή για εμένα να με βλέπουν έτσι τα μικρά παιδιά. Και εγώ ήμουν κάποτε σε αυτή την ηλικία και θες να έχεις κάποιον για να σου δίνει έμπνευση. Δεν είμαι τέλειος αλλά προσπαθώ να γίνω καλύτερος, να μαθαίνω συνεχώς, να παίζω με ένα χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0