Football Talk

Πρώτος σε νίκες, επίθεση, άμυνα και διαφορά τερμάτων: Ποιος είναι ο «πρωταθλητής» του πρώτου γύρου; (video)

Πρώτος σε νίκες, επίθεση, άμυνα και διαφορά τερμάτων: Ποιος είναι ο «πρωταθλητής» του πρώτου γύρου; (video)
Το 1/2 της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, ολοκληρώθηκε. Και παρότι απομένουν άλλες 13 + 10 αγωνιστικές, έως την ανάδειξη του πρωταθλητή, στο πρώτο μισό, ο... νικητής είναι ξεκάθαρος!
Η απόσταση του Παναθηναϊκού από τους «διώκτες» του στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, είναι μικρή και σε καμία περίπτωση, αυτή που λέμε, «ασφαλείας».

Απέχει μόλις έναν βαθμό από την ΑΕΚ, δύο από τον ΠΑΟΚ και τρεις από τον Ολυμπιακό. Ας σκεφτεί κανείς, πως πέρυσι, στην ίδια περίοδο, απείχε οκτώ βαθμούς από την ΑΕΚ και δώδεκα από τον Ολυμπιακό!

Σύμφωνοι. Όλα είναι πολύ ρευστά ακόμη. Πάντως οι αριθμοί, τον καθιστούν 100% δίκαιο «πρωταθλητή πρώτου γύρου».

 
Σε όλες τις βασικές στατιστικές κατηγορίες, όπως γκολ υπέρ, κατά, διαφορά τερμάτων, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος.

Έχει 10 νίκες, περισσότερες από κάθε άλλον, έχοντας σκοράρει, παράλληλα, 36 φορές. Με τρία γκολ διαφορά από τον Ολυμπιακό, είναι η καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα και ταυτόχρονα, η καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις οκτώ τέρματα. Ένα λιγότερο, δηλαδή, από την ΑΕΚ.

Η πραγματικά μεγάλη διαφορά βρίσκεται στη διαφορά τερμάτων, όπου το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι στο +28!

 
Έχει δύο φορές τη διαφορά της ΑΕΚ (+14), ενώ απέχει εννιά και επτά γκολ, αντίστοιχα, από ΠΑΟΚ (+19) και Ολυμπιακό (+21).

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αριθμοί «δικαιώνουν» τον Παναθηναϊκό και δικαιολογούν πλήρως, την παρουσία του στην πρώτη θέση. Χώρος για χαλάρωση, πάντως, δεν υπάρχει.

Είτε κερδίσεις 4-0, όπως ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ, είτε 1-0, όπως η ΑΕΚ τον Άρη, τρεις βαθμούς θα βάλεις στο «σακούλι» σου. Το θέμα είναι να κερδίσεις, απλώς, γιατί από εδώ και στο εξής, στις 23 αγωνιστικές που έρχονται, σε κανονική διάρκεια και Play Offs, κάθε απώλεια, μετράει αλλιώς. Είτε κυνηγάς, είτε σε κυνηγούν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0