Football Talk

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Βίντα για... τρεις, την κράτησε μία «ανάσα» από την κορυφή! (video)

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Βίντα για... τρεις, την κράτησε μία «ανάσα» από την κορυφή! (video)
Ο στρατηγός της άμυνάς της, «καθάρισε» και για την επίθεση! Το γκολ του Ντομαγκόι Βίντα έκρινε το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη (04/12, 1-0) και διατήρησε την «Ένωση» στο -1, από τον Παναθηναϊκό και την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League!
«Αυλαία» στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, με... τρίποντο για την ΑΕΚ! Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε του Άρη στην OPAP Arena με 1-0 (04/12) και έμεινε σε απόσταση ενός βαθμού, από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Παναθηναϊκό.

Ο Ντομαγκόι Βίντα έκρινε το ματς, με την κεφαλιά του στο 59ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέτρου Μάνταλου.

Υπέροχες στιγμές πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με βίντεο και λουλούδια τόσο από την ΠΑΕ Άρης, όσο και από τη δομή, «Εις το όνομα του Άλκη», στο σημείο που βρίσκεται η φωτογραφία του δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του, υπό την πίεση του Γκατσίνοβιτς, έφυγε άουτ.

 
Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήρθε στο 19ο λεπτό. Μετά από πίεση στον χώρο του κέντρου, ο Τσούμπερ έφυγε στην αντεπίθεση, έχασε τον βηματισμό του, αλλά έβγαλε τον Πινέδα μόνο με την εστία.

Ο Μπράμπετς που είχε ακολουθήσει τη φάση, ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει το 0-0, απομακρύνοντας σωτήρια!

 
Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει και στο 38ο λεπτό, ο Πέτρος Μάνταλος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής. Ο Κουέστα, όμως, ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν, ώστε να σταματήσει στο δοκάρι.

 
Έξι λεπτά αργότερα (44'), ο Οντουμπάτζο έκλεψε την μπάλα στο όριο της γραμμής του άουτ, βρήκε τον Μορόν, που από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά απ' την εστία!

 
Ο «γόρδιος δεσμός» για την ΑΕΚ λύθηκε στο 59ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντομαγκόι Βίντα «νίκησε» τους πάντες στον αέρα και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα, για το 1-0.

 
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ. Και λίγο έλειψε να το βρουν στο 65'. Η κεφαλιά του Πόνσε, ωστόσο, μετά από σέντρα του Άμραμπατ, απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Κουέστα.

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο 75', όμως το σουτ του Οντουμπάτζο, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Και κάπως έτσι, το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (64' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (77' Ζίνι), Μάνταλος (65' Πισάρο), Τσούμπερ (64' Πόνσε).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζιλ, Νταρίντα (81' Μενέντες), Τζούρασεκ (63' Πάρδο), Παναγίδης (59' Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81' Σαμόρα), Μορόν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0