Football Talk

Παναθηναϊκός: Πάρτι με τεσσάρα και... «φτου-φτου, ρε Φωτάρα»!

Παναθηναϊκός: Πάρτι με τεσσάρα και... «φτου-φτου, ρε Φωτάρα»!

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ σε… πάρτι, με επιστροφή Αϊτόρ, και τον Ιωαννίδη που έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

«Πρωταθλητής χειμώνα» για τους πολλούς, οι καρποί και η απόδοση τριών χρόνων δουλειάς για τους… λίγους. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ολόκληρος ο οργανισμός, κατάφεραν βήμα-βήμα να αναδομήσουν το DNA της ομάδας για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Μπορεί την περασμένη σεζόν τα πράγματα να μην ήταν τόσο σταθερά, αλλά η τρέχουσα χρονιά δίνει απαντήσεις σε όλους αυτούς που θεωρούσαν «φωτοβολίδα» την εικόνα της ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα. Πλέον, μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού και ψάχνεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Σε ένα παιχνίδι που είχε διαφορετική τροπή από αυτή που έδειξε η πρώτη γεύση, στα πρώτα λεπτά και το πρώτο μισό. Ο ΟΦΗ ήταν συσπειρωμένος προστατεύοντας την εστία του, δεν έδινε χώρους στον Παναθηναϊκό, όσο και αν αυτός τους έψαχνε. Δυο στιγμές και αυτές μόνο με αντεπίθεση ήρθαν για τους Κρητικούς, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης χάρη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και την ασταμάτητη δουλειά που… ρίχνει δεν σταματάει να εντυπωσιάζει. Χάρη σε αυτόν το πρώτο ημίχρονο δεν έμεινε στο μηδέν, καθώς μια κατά μέτωπο επίθεση προς την εστία, υποχρέωσε τον Πασλίδη να τον ανατρέψει αντικανονικά και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Με… κρύο αιμα έστησε την μπάλα και εκτέλεσε εύστοχα.

Πολύ κομβική ήταν όμως και η παρουσία του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, πέρσι ταλαιπωρήθηκε με τον τραυματισμό του, αλλά σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, δείχνει πως ο προπονητής μπορεί να τον λογίζει κανονικά στην εξίσωση. Με μια υποδειγματική προσποίηση «έστειλε» Βούρο και Μπάουμαν για να πλασάρει γλυκά στα δίχτυα. Κάπου εκεί, η ομάδα ανακουφίστηκε και ουσιαστικά «κλείδωσε» τον αγώνα.

Στη Λεωφόρο στήθηκε πάρτι, 3 και 4-0 προήλθαν από δημιουργία Ιωαννίδη, στην πρώτη περίπτωση, και σε εκτέλεση του στην δεύτερη. Αυτό το παιδί δεν το χορταίνει το μάτι σου και είναι με διαφορά ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος. «Φτου φτου ρε Φωτάρα» λένε όλοι για το παιδί και εύχονται να μείνει στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα για να γίνει ο στυλοβάτης της αναγέννησης των «πράσινων».

Πολύ καλή παρουσία είχε και πάλι ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος είδε τη θέση του να χάνεται από τον Τσέριν και… φόρτισε μπαταρίες. Αντίθετα, ο Τζούριτσιτς επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι, με την απόδοση του να μην είναι καλή. Το μυαλό δεν είναι καθαρό και οι επιλογές του… θολωμένες.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0