Football Talk

Μαρσέιγ – Ρεν 2-0: Αποβολές, εντάσεις, σωστό... κολαστήριο το Βελοντρόμ και οι Μασσαλοί «ανεβαίνουν» (video)

Μαρσέιγ – Ρεν 2-0: Αποβολές, εντάσεις, σωστό... κολαστήριο το Βελοντρόμ και οι Μασσαλοί «ανεβαίνουν» (video)

Οι αντίπαλοι των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έδωσαν την δική τους «μάχη» την Κυριακή (03/12) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ligue 1. H Μαρσείγ χάρη στο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ προηγήθηκε από νωρίς και ο Ουνάχι «σφράγισε» το τελικό 2-0 επί της Ρεν.

Μαρσέιγ και Ρεν, μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, έδωσαν ραντεβού στο γαλλικό πρωτάθλημα την Κυριακή (03/12, 21:45). Την αξία τους την έχουν δείξει και οι δύο ομάδες στην Ευρώπη, όντας στην πρώτη θέση των ομίλων τους, όμως δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο και στην Ligue 1.

Η Ρεν είχε την ευκαιρία να «σκαρφαλώσει» από την 11η θέση, όμως μια απροσεξία ήταν αρκετή για να την ξεπεράσει η Μαρσέιγ, ρίχνοντάς την ταυτοχρόνως μια θέση πιο κάτω.

Οι φιλοξενούμενοι, από άποψη στατιστικών, ήταν σαφώς καλύτεροι, αφού έλεγχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ δημιούργησαν και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Το απρόσεκτο και επικίνδυνο τάκλιν του Βουά, πάραυτα, χάρισε... απλόχερα ένα πέναλτι στην οικοδέσποινα.

Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο εκτελεστής του στο 8ο λεπτό, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Βουά συνέχισε τα απρόσεκτα μαρκαρίσματα και δεν απέφυγε την κόκκινη κάρτα, στοιχίζοντας στην Ρεν έναν παίκτη.

Με 10 παίκτες οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Europa League, έκαναν πιο εύκολη τη δουλειά της Μαρσείγ. Ο Ουνάχι το πήρε πάνω του και τελείωσε την ατομική του ενέργεια στο 65’ μπροστά σε έναν  Μανταντά ανύμπορο να αντιδράσει.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στραβοπάτησε και εκείνη μετά το φρικτό τάκλιν του Ντιαέ, το οποίο προκάλεσε την αποβολή του και το παιχνίδι έγινε και πάλι ισάριθμο.

Από εκεί και έπειτα, η Μαρσείγ, απλώς «πάλεψε» να διατηρήσει το προβάδισμα και να αποφύγει να δεχθεί γκολ.

Το πέτυχε σαφώς, με το ματς να λήγει 2-0 και την ομάδα του Γκατούζο να αφήνει κατά πολύ πίσω της την Ρεν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Τζ. Γκατούζο): Λόπεθ, Κλος (46’ Μουρίγιο), Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι (78’ Μουγκ), Κοντογκμπιά, Ουνάχι, Σαρ (70’ Μπαλέρντι), Αρίτ (87’ Βερετού), Ντιαέ, Ομπαμεγιάνγκ (70’ Βιτίνια)

Ρεν (Ζ. Στεφάν): Μανταντά, Βουά, Μπελοσιάν, Τεάτ (40’ Ομάρι), Μπουριζό (79’ Ασινιόν), Μάτιτς, Σανταμαρία (58’ Καλιμουεντό), Τρουφέρ, Γκουιρί, Λε Φι (79’ Μπλας), Τεριέ (80’ Γιλντιρίμ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0