Football Talk

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: «Καθάρισε» με super Ιωαννίδη και κρατάει την πρωτιά! (video)

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: «Καθάρισε» με super Ιωαννίδη και κρατάει την πρωτιά! (video)
Εύκολο βράδυ κατέληξε το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα και εν τέλει επιβλήθηκε με 4-0 του ΟΦΗ!

Την ολοκλήρωση των παιχνιδιών για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League για την Κυριακή (3/12), ανέλαβαν Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, οι οποίοι αναμετρήθηκαν στο Απόστολος Νικολαΐδης. Οι «Κρητικοί» ταξίδεψαν στην Αθήνα έχοντας μείνει μακριά από τη λέξη «νίκη» για δύο μήνες, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να βγάλουν αντίδραση μετά την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον ΟΦΗ στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να αναπτύσσονται από την αριστερή πτέρυγα και τον Ντίκο να πραγματοποιεί μετά από ατομική ενέργεια ένα σουτ για τον Λοντίγκιν, ο οποίος απέκρουσε με τα χέρια στο 2ο λεπτό.

Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους παίκτες της ομάδας να έχουν υπομονή και να κυκλοφορούν την μπάλα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και ο Τζούριτσιτς επιχείρησε ένα χαμηλό σε δύναμη σουτ και ο Μπάουμαν μπλόκαρε με ασφάλεια.

Δύο λεπτά χρειάστηκαν για να απειλήσει εκ νέου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με στημένη φάση από το πλάι της περιοχής. Ο Μλαντένοβιτς γέμισε για την περιοχή στο δεύτερο δοκάρι και ο Παλάσιος έκανε ένα γεμάτο σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου.

Από μια στημένη φάση, οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά με τον Βιλένα να εκτελεί και τον Αράο να γίνεται ο αποδέκτης και με μια κεφαλιά από δύσκολη θέση, έστειλε την μπάλα στο πλάι των διχτυών άουτ στο 16’.

Ο ΟΦΗ με μια αντεπίθεση, με τον Φελίπε να φεύγει στο ανοιχτό γήπεδο και τον  Λοντίγκιν να μην κάνει έξοδο, όμως ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων άργησε να πάρει απόφαση και η άμυνα τον πρόλαβε. Εκείνος μοίρασε για τον Γκαγιέγος και αυτός με τη σειρά του σούταρε στο 19’, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

Η πίεση από τους γηπεδούχους ήταν συνεχόμενη σε όλο το διάστημα του ημιχρόνου, αλλά η ομάδα της Κρήτης περίμενε κλεισμένη στην άμυνα τον αντίπαλο να πάρει πρωτοβουλίες χωρίς να δίνει χώρους.
Κλέψιμο κοντά στην αντίπαλη περιοχή από τον Βιλένα στο 27ο λεπτό, γρήγορη κίνηση προς την εστία και σουτ έξω από την περιοχή για το «τριφύλλι», με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Με μια ανατροπή στον Ιωαννίδη από τον Πασαλίδη εντός της περιοχής στο 30ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει γκολ από τα 11 βήματα, με τον Ιωαννίδη να γίνεται και ο άνθρωπος που ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0 στο 34’. 

Μπορεί το δεύτερο μισό να μην ξεκίνησε με… πατημένο γκάζι, αλλά μια φάση για τους φιλοξενούμενους «τάραξε» τα νερά, με τον Φελίπε να πιάνει μια κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν και πάλι «παρών» μπλοκάροντας στο 58’.

Με μια αντεπίθεση από ανάπτυξη από τα δεξιά με τον Σένκεφελντ να τρέχει όλη την πλευρά, ο Αϊτόρ βγήκε στο ελεύθερο γήπεδο τετ-α-τετ με τον Μπάουμαν και με μια τρομερή προσποίηση «άδειασε» τον Βούρο και τον τερματοφύλακα για να πλασάρει γλυκά για το 2-0 στο 62’.

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα και αφού δεν είχαν κοπάσει καλά-καλά οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Αϊτόρ, η Λεωφόρος ξεσηκώθηκε και πάλι, με τον Ιωαννίδη να κάνει μια εκπληκτική ατομική ενέργεια σε… ρόλο 10ριού και μοίρασε στον Παλάσιος για να σουτάρει και να κάνει το 3-0 στο 69ο λεπτό του αγώνα.

Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους», με τον Ιωαννίδη και πάλι να τσιμπάει μια κεφαλιά μέσα σε αναταραχή της αντίπαλης άμυνας, για να στρώσει στο Βιλένα ο οποίος έριξε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να έχει απάντηση και να αποκρούει με τις γροθιές στο 73’.

Με ένα βολέ του Λοντίγκιν, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την ανασταλτική αδράνεια των φιλοξενούμενων, κατέβασε την μπάλα και βγήκε… φάτσα φόρα με τον τερματοφύλακα για να πλασάρει με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, όμως μάζεψε το ριμπάουντ και σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, 4-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)
: Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ (78’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρντ), Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’Μαντσίνι), Ιωαννίδης.
ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Θοράρινσον, Πασαλίδης (40’ Καρώ), Γκλάζερ, Μεγιάδο (78’ Νέιρα), Γκαγέγος (66’ Τοράλ), Ντίκο (66’ Ριέρα), Λουίς Φελίπε.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0