Football Talk

Παρί με ψυχή πρωταθλήτριας καθάρισε την Χάβρη με 2-0!

Παρί με ψυχή πρωταθλήτριας καθάρισε την Χάβρη με 2-0!
Η απερίσκεπτη αποβολή του Ντοναρούμα για πολύ επικίνδυνο παίξιμο, δεν πτόησε την Παρί, η οποία κατέθεσε ψυχή πρωταθλήτριας και καθάρισε την αξιόμαχη Χάβρη. Σπουδαία εμφάνιση του Αρνάου Τένας που αντικατέστησε τον Ιταλό. 15ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Στον +4 από τη Νις οι Παριζιάνοι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψε στη Χάβρη με σκοπό να περάσει ένα ξέγνοιαστο απόγευμα ενόψει των πολύ κρίσιμων αναμετρήσεων που επίκεινται και φυσικά να διευρύνει την διαφορά της από την δεύτερη Νις. Ωστόσο, το ταξίδι των πρωτευουσιάνων στον γαλλικό βορρά έκρυβε προκλήσεις για το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είδε τον Φαμπιάν Ρουίθ να εγκαταλείπει τον αγώνα μόλις στο 8ο λεπτό, λόγω ενοχλήσεων και να γίνεται αλλαγή από τον Ουρουγουανό Ουγκάρτε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντοναρούμα, άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη για απρόσεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο χτύπημα στον Κάζιμιρ.

Ο Λουίς Ενρίκε φυσιολογικά «ανακάτεψε την τράπουλα», έβγαλε τον Μπαρκολά και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον αναπληρωματικό κίπερ των πρωταθλητών Αρνάου Τένας. Το αρχικό μούδιασμα των φιλοξενούμενων διαδέχτηκε η αποφασιστικότητα για την επίτευξη ενός τέρματος. Με κύριους εκφραστές την τριπλέτα Κανγκ-Λι, Ντεμπελέ και Εμπαπέ, η Παρί κράτησε μπάλα και βρήκε στιγμές. Ο Εμπαπέ απείλησε στο 20’, έπειτα από πανέμορφη κάθετη του Ντεμπελέ που τον έφερε τετ-α-τετ με τον Ντεσμάς, με τον τελευταίο να παρεμβαίνει σωτήρια και να αποσοβεί ωστόσο το γκολ. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, ο Γάλλος σταρ δεν λάθεψε. Και πάλι ύστερα από έμπνευση του Ντεμπελέ έγινε κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων. Αυτό ήταν το τέρμα νο. 15 του Κιλιάν Εμπαπέ στο γαλλικό πρωτάθλημα έως τώρα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 31’ ο Εμπαπέ έστειλε εκ νέου τη μπάλα στα δίχτυα της Χάβρης, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του ακυρώθηκε. Η Χάβρη αφυπνίστηκε και δημιούργησε τις δικές της στιγμές, πρώτα στο 40’ όταν έπειτα από «γλυκιά» εκτέλεση φάουλ, ο αρχηγός της επιχείρησε κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από την εστία του Τένας. Στο 42’ ήρθε η κορυφαία στιγμή της, καθώς ο Κάζιμιρ έγινε αποδέκτης της μπάλας και από πολύ προνομιακή θέση, απέτυχε να νικήσει τον Τένας, στέλνοντας την μπάλα ανενόχλητος εκτός εστίας. Το 1 – 0 υπέρ της Παρί διατηρήθηκε και οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χάβρη προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 57ο λεπτό ο Μπαγιό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και είδε τον Τένας να τον κερδίσει. Λίγες στιγμές αργότερα ήταν η σειρά του Ουσμάν Ντεμπελέ να απειλήσει τη Χάβρη. Ο Γάλλος επιθετικός με σλάλομ από τη δεξιά πλευρά, εκτέλεσε προς την εστία του Ντεσμάς με το σουτ να «γλείφει» το δεξί δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Στο 65’ ήρθε η σειρά της Χάβρης να απωλέσει μία πραγματικά ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Τένας να αρνείται το γκολ στους γηπεδούχους. Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να  αναζητούν διαρκώς χώρους προκειμένου να απειλήσουν την εστία των Παριζιάνων. Στο 75’ ο Αλιουί είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να κερδίσει τον Τένας, με τον Ισπανό να λέει «εμφατικά όχι», πανηγυρίζοντας έντονα την επέμβαση που πραγματοποίησε. Η Χάβρη συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί απειλές για την εστία του Τένας, υποχρεώνοντας τον Ισπανό να πει όχι στο 84’ σε επικίνδυνη κεφαλιά (που μάλλον όμως κατέληγε άουτ). Είχε προηγηθεί η απώλεια μιας ακόμη απίστευτης ευκαιρίας στο 82’ από τον Σαμπί, ο οποίος επιχείρησε διείσδυση από αριστερά και σουτ το οποίο κατέληξε οριακά άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σωστά η Χάβρη, εκμεταλλεύτηκε η Παρί, η οποία στο 88’ ακολουθώντας το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου απείλησε τον Ντεσμάς με σου του Εμπαπέ και ένα λεπτό αργότερα με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Βιτίνια έγραψε το 2 – 0 σφραγίζοντας ένα αγχωτικό τρίποντο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Ντανίλο, Μουκίελε (74’ Σκρίνιαρ), Σολέρ (75’ Ερνάντες), Φαμπιάν Ρουίθ (8’ Ουγκάρτε), Βιτίνια, Κανγκ Λι, Μπαρκολά (12’ Τένας), Ντεμπελέ (74’ Μουανί), Εμπαμπέ.

Χάβρη (Λ. Έλσνερ): Ντεσμάς, Νεγκό (46’ Αλιουί), Σανγκάντ (87’ Γκραντσίρ), Κινκουέ, Γιορίς, Οπερί, Κουζιάεφ, Τουρέ (46’ Τζουτζού), Κέχτα (80’ Εντιαγέ), Καζιμίρ (66΄Σαμπί), Μπαγιό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0