Football Talk

Αν προκριθεί η Εθνική στο EURO εξασφαλίζει μίνιμουμ 9,5 εκατομμύρια ευρώ!

Αν προκριθεί η Εθνική στο EURO εξασφαλίζει μίνιμουμ 9,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα εγγυημένο πόσο περίπου 9,5 εκ. ευρώ θα καρπωθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο προσεχές EURO το καλοκαίρι στη Γερμανία, σε περίπτωση που καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία τα μπαράζ του Μαρτίου, απέναντι στο Καζακστάν και μετά με το νικητή της αναμέτρησης της Γεωργίας με το Λουξεμβούργο. Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά τα οποία θα πάρει κάθε εθνική ομάδα, ξεκινώντας από το βασικό ποσό που αφορά την συμμετοχή στους ομίλους και από ‘κει και πέρα ανάλογα με τις νίκες ή τις ισοπαλίες και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα, υπάρχουν επιπλέον μπόνους.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική μας ομάδα, σε περίπτωση που λάβει εκείνη το εισιτήριο από τα μπαράζ και εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EURO, θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο και θα συναντήσει τις παλιές γνώριμες από το ένδοξο 2004, Πορτογαλία και Τσεχία αλλά και την Τουρκία.

Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο άρθρο του BN Sports (2/12) τα συνολικά έσοδα που θα διατεθούν από την UEFA αγγίζουν το «αστρονομικό» ποσό των 331 εκατομμυρίων ευρώ!

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα ποσά τα οποία θα διατεθούν ως εγγυημένα έσοδα σε κάθε μία ομάδα, αλλά και τα ποσά που τίθενται προς διεκδίκηση ανάλογα με τον αριθμό νικών/ισοπαλιών και την πορεία προς την τελική φάση της διοργάνωσης.

Μπόνους συμμετοχής: 9.25 εκατομμύρια ευρώ

Μπόνους νίκης1 εκατομμύριο ευρώ

Μπόνους ισοπαλίας500 χιλιάδες ευρώ

Συμμετοχή στον Γύρο των 16 – 1.5 εκατομμύριο ευρώ

Συμμετοχή στη Φάση των 8 (προημιτελικά) – 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Συμμετοχή στη Φάση των 4 (ημιτελικά) – 4 εκατομμύρια ευρώ

Φιναλίστ – 5 εκατομμύρια ευρώ

Νικητής EURO 2024 – 6 εκατομμύρια ευρώ

Γίνεται σαφές, πως εφόσον η «Επίσημη Αγαπημένη» καταφέρει να δώσει τελικά το παρόν στα γερμανικά γήπεδα, αναμένεται να «καρπωθεί» ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (9.25 εκατομμύρια ευρώ) το οποίο μπορεί να «εκτιναχθεί» σε ενδεχόμενη πρόκριση στον «γύρο των 16».

Με δεδομένο πως το εισιτήριο για την επόμενη φάση παίρνουν και οι 4 καλύτεροι τρίτοι, μία νίκη και μία ισοπαλία πέραν του 1.5 εκατομμυρίου επιπλέον εσόδων, θα αποφέρει στα ταμεία της Εθνικής, συνδυαστικά με το μπόνους συμμετοχής στον «γύρο των 16» (ακόμη 1.5 εκατομμύριο) ένα συνολικό έσοδο της τάξης των 12.2-12.5 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα πως τα χρήματα που διατίθενται αλλά και το ενδιαφέρον που υφίσταται για τις διοργανώσεις της UEFA, έχουν εισέλθει πλέον σε μία διαφορετική, εξωπραγματική τροχιά.

Όλα αυτά είναι υποθετικά, αλλά δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση σενάριο ή «όνειρο θερινής νυκτός». Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να συμμετάσχει κι εκείνη στο προσοδοφόρο πάρτι. Ακολούθως και η Ε.Π.Ο. είναι σε θέση να λάβει μερίδιο από μία εύγευστη πίτα.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0