Football Talk

Μίλαν – Φροζινόνε 3-1: Κοντά στην κορυφή οι «ροσονέρι» με ήρωα τον... αναγεννημένο Γιόβιτς! (video)

Μίλαν – Φροζινόνε 3-1: Κοντά στην κορυφή οι «ροσονέρι» με ήρωα τον... αναγεννημένο Γιόβιτς! (video)

Με γκολ και ασίστ του «εξαφανισμένου» μέχρι σήμερα, Λούκα Γιόβιτς, η Μίλαν έφτασε σε μία επαγγελματική νίκη απέναντι στη Φροζινόνε (02/12, 3-1) και πλησίασε την κορυφή. Δεύτερη συμμετοχή ο Καμάρντα με τη φανέλα των «ροσονέρι». Ασίστ Μενιάν στο δεύτερο γκολ της Μίλαν.

Στο Σαν Σίρο η Μίλαν φιλοξενεί την δυσκολοκατάβλητη φέτος Φροζινόνε. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται προσώρας στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και με την αγωνιστική τους εικόνα δείχνουν ικανοί να «ξεκόψουν» κάθε συζήτηση για υποβιβασμό. Από την άλλη, η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι, είχε μεσοβδόμαδα δεχτεί εντός έδρας «μαχαιριά» από τη Ντόρτμουντ ήττα που δημιουργεί υποχρέωση μόνο νίκης στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με αντίπαλο τη Νιουκάστλ στη Βόρεια Αγγλία. Αν μη τι άλλο η αστάθεια είναι κάτι που χαρακτηρίζει το εφετινό οικοδόμημα του έμπειρου Ιταλού προπονητή.

Η Μίλαν με νίκη θα πλησίαζε σε «απόσταση βολής» τις πρωτοπόρους Ίντερ και Γιουβέντους και θα έδινε ξανά ζωή στα όνειρά της για πρωτάθλημα. Οι «ροσονέρι» παρατάσσονταν και πάλι δίχως τους Ραφαέλ Λεάο και Ολιβιέ Ζιρού που αποτελούν τους βασικούς εκφραστές της επίθεσής τους. Με τον Γιόβιτς στο βασικό σχήμα και τον Καμάρντα να κάθεται και πάλι στον πάγκο, η Μίλαν ρίχτηκε στη μάχη.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να εξαντλούνται στο χώρο της μεσαίας γραμμής σε μία ανούσια κυκλοφορία της μπάλας και δίχως να μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του αντιπάλου τους. Ωστόσο, η Μίλαν λίγες στιγμές πριν την εκπνοή (43’) βρήκε λύση και αυτή προήλθε από έναν μάλλον ανέλπιστο παίκτη. Ο Λούκα Γιόβιτς που κάνει… τα ρεπό του Ζιρού, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «ροσονέρι» και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με ένα πολύτιμο υπέρ της προβάδισμα.

 


To δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Από νωρίς (50’), η Μίλαν ευτύχησε να βρει δεύτερο τέρμα, το οποίο προήλθε από δημιουργία του Μενιάν. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη ασίστ του Μενιάν με τη φόρμα της Μίλαν. Δράστης του δεύτερου τέρματος, ο Αμερικάνος, Κρίστιαν Πούλισικ

 

 

Χωρίς να επιφυλάσσει στιγμές το παιχνίδι, έφερε κι άλλο γκολ με τον Τομόρι να βρίσκει το τρίτο εφετινό του τέρμα με τη φανέλα της Μίλαν. Την ασίστ στο τέρμα του Άγγλου κεντρικού αμυντικού χρεώθηκε ο Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος άφησε τη θέση του στο 85’ για περάσει ο Καμάρντα έχοντας «πλούσια» συνεισφορά.


Στο 82’ η Φροζιζόνε είχε μειώσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενός πρώην Μιλανέζου του νεαρού Μάρκο Μπρεσιανίνι, ο οποίος ξεγέλασε τον Μενιάν και έγραψε το 3 – 1 που έμελλε να αποτελέσει και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έφτασε στους 29 βαθμούς και βρίσκεται στο μείον 4 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, με την Ίντερ να έχει όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο (το ντέρμπι με τη Νάπολι στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αύριο).

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντσι, Καλάμπρια, Τομόρι, Τεό Ερνάντες, Μούσα, Ράιντερς (79’ Μπενασέρ), Τσουκουέζε (64’ Αντλί), Λόφτους-Τσικ (79’ Πομπέγκα), Πούλισικ (79’ Τραορέ), Γιόβιτς (85’ Καμάρντα)

Φροζιζόνε (E. Ντι Φρανσέσκο): Τουράτι, Μοντερίζι (86’ Σεντίρα) , Οκόλι, Ρομανιόλι, Ογιόνο, Μπουράμπια (46’ Μπρεσιανίνι), Μπαρενετσέα, Ζουλέ, Ρενιέρ (57’ Γκέλι), Ιμπραίμοβιτς (66’ Κάζο), Κούνι (66’ Κάιο Ζόρζε)


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0