Football Talk

Το «ρολόι» γυρνά στο 2004, με τον Κριστιάνο να ξεκινά και ίσως να ρίχνει… αυλαία σε Euro κόντρα στην Ελλάδα! (video)

Το «ρολόι» γυρνά στο 2004, με τον Κριστιάνο να ξεκινά και ίσως να ρίχνει… αυλαία σε Euro κόντρα στην Ελλάδα! (video)
Λέγονται παιχνίδια της ζωής ή αλλιώς ιστορία που επαναλαμβάνεται και «κάνει κύκλους». Το απόγευμα του Σαββάτου (02/12) έγιναν γνωστοί οι όμιλοι του προσεχούς EURO 2024 που θα παιχτεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Όπως αναμενόταν, έγιναν γνωστοί και οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας, σε περίπτωση που εκείνη προκριθεί από τα μπαράζ Μαρτίου. Πορτογαλία, Τσεχία και η όμορη Τουρκία περιμένουν την νικήτρια ομάδα που θα προκύψει από τα μπαράζ του τρίτου γκρουπ. Ομάδες που ξυπνούν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος.

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυγή» καριέρας και «φινάλε» απέναντι στην Εθνική μας ομάδα;

Το πιθανό συναπάντημα της Εθνικής μας ομάδας με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, 20 χρόνια μετά, ίσως αποτελέσει ορόσημο. Όπως φαίνεται, αυτή πρόκειται να είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία ο Πορτογάλος θα δώσει το «παρών», ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στην διοργάνωση της Πορτογαλίας, 20 χρόνια νωρίτερα, ο 19χρονος τότε σταρ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε συστηθεί στο ευρωπαϊκό κοινό αντιμετωπίζοντας ανεπιτυχώς την Εθνική μας (δις). Στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης αλλά και στον μεγάλο τελικό. Από το δεύτερο συναπάντημα μεταξύ της Εθνικής μας ομάδας και της Πορτογαλίας στο Ντα Λουζ, ξεχωρίζουν τα δάκρυα απογοήτευσης του νεαρού σταρ για την απρόσμενη απώλεια του τροπαίου από την παρέα του Ότο Ρεχάγκελ.




Το rematch του ημιτελικού 2004 «στα σκαριά»

Η δεύτερη «καρμική» συνάντηση που βρίσκεται «στα σκαριά» και αυτή 20 χρόνια μετά, είναι το αντάμωμα με τους Τσέχους. Μπορεί να μην θυμίζουν σε πολλά την ομάδα – φόβητρο που είχε κατέλθει στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004, ωστόσο, όπως και οι Πορτογάλοι, έτσι κι αυτοί διψούν για εκδίκηση για ένα όνειρο που τους στέρησε η Εθνική μας ομάδα στον απίστευτο ημιτελικό του 2004 με πρωταγωνιστή τον «κολοσσό» Τραϊανό Δέλλα.

Οι Τούρκοι έχουν λάβει «θέσεις μάχης» και περιμένουν την Εθνική

Τέλος, η όμορη Τουρκία, αποτελεί πάντοτε ένα υπολογίσιμο ποδοσφαιρικό μέγεθος, με ποδοσφαιρικές αρχές και παράδοση στις κορυφαίες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την τρίτη θέση που κατέλαβε το 2002 στο Μουντιάλ της Ασίας αλλά και τον ημιτελικό που έπαιξε (και έχασε) με αντίπαλο τη Γερμανία στο EURO 2008 στη Βασιλεία. Το σύνολο του Βιντσέντσο Μοντέλα αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο και σε περίπτωση που η Εθνική μας εξασφαλίσει εκείνη το εισιτήριο από τα μπαράζ, θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Για να εντοπίσει κανείς την τελευταία επίσημη συνάντηση των δύο ομάδων θα πρέπει να ανατρέξει στους ομίλους για τα προκριματικά του EURO 2008, εκεί όπου η Ελλάδα κέρδισε την Τουρκία εκτός έδρας με το γκολ του Γιάννη Αμανατίδη, αλλά ηττήθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το βαρύ 1 – 4 από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Ωστόσο, προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το ραντεβού με την ιστορία είναι να επιτευχθεί η πρόκριση της Εθνικής μας από τα παιχνίδια των μπαράζ απέναντι σε Καζακστάν και το νικητή του ΓεωργίαΛουξεμβούργο. Απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα για να γιορτάσουμε τη συμμετοχή μας σε ένα ακόμη EURO έπειτα από έναν δύσπεπτο «εξοστρακισμό» δώδεκα ετών. Εφόσον η Εθνική μας καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, ένα πράγμα είναι βέβαιο, πως κανείς από τους αντιπάλους της δεν θα την υποτιμήσει ούτε θα την ξεγράψει, ιδίως με όσα έχουν να θυμούνται. 

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0