Football Talk

Euro 2024: Είκοσι χρόνια μετά το… έπος του 2004, η Ελλάδα πάει Γερμανία και συναντά Πορτογαλία και Τσεχία!

Euro 2024: Είκοσι χρόνια μετά το… έπος του 2004, η Ελλάδα πάει Γερμανία και συναντά Πορτογαλία και Τσεχία!

Και κάπου εδώ, μπήκαμε σε κλίμα… Euro 2024. Οι όμιλοι έγιναν γνωστοί και η Εθνική μας ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Τσεχία, αν βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Γνωστοί έγιναν οι όμιλοι του Euro 2024, με την Εθνική μας ομάδα να συμμετέχει φυσικά στην κλήρωση και να μαθαίνει τους αντιπάλους της,  σε περίπτωση που κατορθώσει να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Κάπως έτσι, όλες οι ομάδες έχουν μία εικόνα για τους πρώτους τους αντιπάλους στο τουρνουά περίπου έξι μήνες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα στην «Allianz Arena» του Μονάχου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ανάμεσα στη Γερμανία και την Σκωτία. Ένα μήνα αργότερα, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Olympiastadion του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.

Τι κρατάμε λοιπόν από την κλήρωση; Πως η Ελλάδα, 20 χρόνια μετά το «έπος» του 2004, βρίσκει μπροστά της ξανά με την Πορτογαλία σε φάση ομίλων και την Τσεχία, η οποία επίσης είχε αποκλειστεί από την Εθνική μας, με εκείνη τη «χρυσή» κεφαλιά του Τραϊαννού Δέλλα. Τρίτη ομάδα του 6ου ομίλου η Τουρκία.

Από εκεί και πέρα, ο Λούκα Μόντριτς θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που θα αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Ολλανδία θα συναντήσει ξανά τους Γάλλους, μετά και από τα προκριματικά του EURO και τον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας, ενώ ο 2ος όμιλος είναι «φωτιά», με Ιταλία, Ισπανία και Κροατία μαζί.

Αναλυτικά, η κλήρωση του Euro 2024:

1ος όμιλος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία, Ελβετία

2ος όμιλος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία

3ος όμιλος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία

4ος όμιλος: Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ουαλία ή Φινλανδία ή Εσθονία ή Πολωνία

5ος όμιλος: Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισραήλ ή Βοσνία ή Ουκρανία ή Ισλανδία

6ος όμιλος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Ελλάδα ή Καζακστάν ή Λουξεμβούργο ή Γεωργία



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0