Football Talk

Bundesliga: Ρεπό λόγω χιονιά η Μπάγερν, υπερασπίστηκαν τις έδρες τους οι γηπεδούχες, Μπόχουμ, Γκλάντμπαχ και Λειψία

Bundesliga: Ρεπό λόγω χιονιά η Μπάγερν, υπερασπίστηκαν τις έδρες τους οι γηπεδούχες, Μπόχουμ, Γκλάντμπαχ και Λειψία
Με νίκες γηπεδούχων συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στη Bundesliga, στο περιθώριο της 13ης αγωνιστικής. Σημαντική νίκη για την Μπόχουμ. Αναρριχώνται στον βαθμολογικό πίνακα Λειψία και Γκλάντμπαχ.

Μπορεί η ακραία χιονόπτωση που πλήττει τη Βαυαρία και την κεντρική Ευρώπη να υπήρξε αιτία για να αναβληθεί το παιχνίδι που αποτελούσε το... κυρίως πιάτο του σαββατιάτικου μενού (Μπάγερν – Ουνιόν Βερολίνου) στη Bundesliga, ωστόσο η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε με το ενδιαφέρον να στρέφεται σιγά σιγά και στην μεγάλη μάχη που θα δοθεί για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Στο Μπόχουμ, η ομώνυμη ομάδα υποδέχτηκε την Βόλφσμπουργκ με βασικό στόχο την κατάκτηση των τριών πόντων που θα της παρείχαν ασφάλεια στην μεγάλη μάχη που επίκειται στην ουρά της βαθμολογίας. Και πράγματι, οι γηπεδούχοι με δύο γκολ έως το 40’ έδειχναν να παίρνουν από νωρίς το ζητούμενο. Η μείωση του σκορ σε 2-1 από τον Σβάνμπεργκ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου φάνηκε να ανανεώνει το ενδιαφέρον, ωστόσο το γκολ του ΆντουιΑντζέι λίγο πριν το φινάλε, σφράγισε ένα σημαντικό τρίποντο που προσφέρει μεγάλη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Κατά κοινή ομολογία, η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, πραγματοποιεί μία μέτρια σεζόν. Τοποθετημένη στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, υποδεχόταν την Χοφενχάιμ με στόχο να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς και να πλησιάσει τις θέσεις που χαρίζουν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η λευκή ισοπαλία του ημιχρόνου και η γενικότερη ισορροπημένη εικόνα των δύο μονομάχων έδειχνε πως το παιχνίδι είτε θα κρινόταν στο γκολ, είτε θα παρέμενε ως είχε. Ωστόσο, η αναμέτρηση έκρυβε τέρματα. Όλα τους στο δεύτερο ημίχρονο με την Γκλάντμπαχ να παίρνει το προβάδισμα χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Πλεά, να ισοφαρίζεται προσωρινά από τον Βέγκχοστ, αλλά εντέλει να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη ψυχολογίας με τέρμα του Ενγκουμού στο 80΄.

Τέλος, η Λειψία, υποδέχθηκε τη νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ με σκοπό να παραμείνει στο «κατόπι» των πρωτοπόρων Λεβερκούζεν, Μπάγερν και Στουτγκάρδη και το κατάφερε. Χάρη σε τέρματα των Οπεντά (το ένατό του στο πρωτάθλημα) και Πόουλσεν η ομάδα του Μάρκο Ρόζε επιβλήθηκε με 2-1 και έφτασε σε μία επαγγελματική νίκη – κατάκτηση των τριών πόντων.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων απογευματινών αγώνων τoυ Σαββάτου (02/12) για τη Bundesliga:

Μπόχουμ – Βόλφσμπουργκ 3-1 (19’ Οστερχάγκε, 39’ Μπερνάρντο, 87’ Άντουι – Αντζέι – 46’ Σβάνμπεργκ)

Γκλάντμπαχ – Χοφενχάιμ 2-1 (58’ Πλεά πεν., 80’ Ενγκουμού – 61’ Βέγκχοστ)

Λειψία – Χαϊντενχάιμ 2-1 (29’ Οπεντά, 44’ Πόουλσεν – 47’ Γκίμπερ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0