Football Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο U17: Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία, κέρδισε τους Γάλλους στα πέναλτι!

Παγκόσμιο Κύπελλο U17: Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία, κέρδισε τους Γάλλους στα πέναλτι!

Παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους «στέφθηκαν» οι Γερμανοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Under 17 που διοργανώθηκε στην Ινδονησία. Σε έναν δραματικό τελικό κόντρα στη Γαλλία που ολοκληρώθηκε ισόπαλος (2 – 2), η «νασιοναλμάνσαφτ», αποδείχθηκε πιο εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι και με 4 – 3 υπέρ της, κατέκτησε το τρόπαιο.

Στη Σουρακάτρα της Ινδονησίας, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Under 17, αποδείχθηκε υπόθεση ευρωπαίων. Γερμανοί εναντίον Γάλλων. Τα «πάντσερ» στον ημιτελικό τέθηκαν αντιμέτωπα με τους Αργεντίνους, την αντίσταση των οποίων έκαμψαν στην διαδικασία των πέναλτι με 4 – 2 (η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 3 – 3). Οι δε «τρικολόρ» έκαμψαν την αντίσταση του Μάλι με σκορ 2 – 1 και έκλεισαν με αυτό τον τρόπο ραντεβού στον μεγάλο τελικό.

Λίγο νωρίτερα σήμερα (02/12), στο Μάναχαν Στέιντιουμ, η ομάδα του Κρίστιαν Βικ, επιβλήθηκε, όπως και στο παιχνίδι κόντρα στους Αργεντίνους, στη διαδικασία των πέναλτι με 4 – 3 για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ηλικίες κάτω των 17.

Οι δύο ομάδες είχαν φτάσει στον τελικό πραγματοποιώντας αμφότερες μία αψεγάδιαστη διαδρομή (δεν είχαν χάσει παιχνίδι). Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 2 – 0 (Μπρίνερ και Ντάρβιχ) και είδαν τους Γάλλους να τους ισοφαρίζουν με τους Μπουαμπρέ και Αμούγκου. Οι Γερμανοί αν και αγωνίζονταν από το 69’ με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

Οι Γερμανοί και σε αυτό το παιχνίδι αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και έφτασαν με αυτό τον τρόπο στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με αυτό τον τρόπο, η Γερμανία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που μέσα στην ίδια χρονιά, κατακτά τον ηπειρωτικό και τον παγκόσμιο τίτλο που διεκδίκησε.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0