Football Talk

Η ΑΕΚ εξελίσσεται ραγδαία και κανείς δεν ξέρει το ταβάνι της

Η ΑΕΚ εξελίσσεται ραγδαία και κανείς δεν ξέρει το ταβάνι της

Η συγκλονιστική εμφάνιση και κατάθεση ψυχής της ΑΕΚ κόντρα (και) στην Μπράιτον, η ήττα και η αναγνώριση για μία ομάδα που ενθουσιάζει με πολλά πράγματα στο παιχνίδι της και που έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης!

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είναι παράξενα κάποια παιχνίδια. Υπάρχουν νίκες και… νίκες. Υπάρχουν ήττες και… ήττες. Υπάρχουν αγώνες που ξεχνάς με τη λήξη και ας τα κέρδισες. Υπάρχουν κι άλλα που θα τα θυμάσαι μία ζωή και ας τα έχασες.

Εχει ξαναγραφτεί παρόμοιος πρόλογος, αν δεν κάνω λάθος. Ειδικά τώρα όμως μετά απ’ αυτό το ματς της ΑΕΚ με τη Μπράιτον, μία επανάληψη αυτού του προλόγου δεν είναι βαρετή. Είναι πραγματικότητα. Αυτό το ΑΕΚΜπράιτον 0-1 θα το θυμόμαστε για πάντα. Γιατί η ΑΕΚ με την εμφάνισή της κόντρα σε μία ομάδα, που ο Γκουαρδιόλα έχει παραδεχθεί ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο (!), απέδειξε ότι μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν σε αυτό το παιχνίδι στέκεσαι στην ήττα και όχι στην προσπάθεια και την κατάθεση ψυχής από την ΑΕΚ και το διάστημα που έπαιξε με 11 παίκτες και το διάστημα που αγωνίστηκε με 10, τότε κοιτάς το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι που σου δείχνουν. Η απογοήτευση είναι μεγάλη για το γεγονός ότι με τέτοια εμφάνιση η ΑΕΚ δεν πήρε ούτε ισοπαλία, αλλά και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο (γι’ αυτό και είναι το κορυφαίο άθλημα) δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις. Το τέλος όμως δεν έχει έρθει ακόμα. Και στο τέλος η ΑΕΚ μπορεί να πάρει αυτό που της αξίζει και φυσικά αυτό δεν θα είναι ο αποκλεισμός.

Παρατηρώ με απορία και λύπη, η αλήθεια είναι, κάποια… σχόλια του τύπου «η ΑΕΚ πάλι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της». Ναι, ισχύει. Αν το δούμε γενικά ισχύει και κάποια στιγμή πρέπει να την εκμεταλλευτεί κερδίζοντας εκεί μέσα. Αλλά δεν είναι όλα τα ματς ίδια και θα είναι άδικο να «παντρέψουμε» όλα τα παιχνίδια με αυτό της Πέμπτης! Η ΑΕΚ τακτικά, ψυχικά, οργανωτικά, τα πάντα όλα, έκανε ένα συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στη Μπράιτον! Πώς γίνεται να χάσεις ένα παιχνίδι κάνοντας σούπερ εμφάνιση; Γίνεται! Κάποια πράγματα είναι γραμμένα να συμβούν, ό,τι κι αν κάνεις. Το θέμα είναι στο τέλος της ημέρας να είσαι καλά με τον εαυτό σου, πως προσπάθησες και τα έδωσες όλα. Και η ΑΕΚ με το εαυτό της τα έχει καλά.

Ας θυμηθούμε τι εικόνα είχε δείξει η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League το 2018. Ας θυμηθούμε τι εικόνα είχε δείξει στην τελευταία συμμετοχή στους ομίλους του EuropaLeague. Τι σχέση έχει η φετινή η ΑΕΚ με την τελευταία συμμετοχή σε ομίλους, με Λέστερ, Μπράγκα, Ζόρια; Χίλια φορές να αποκλειστείς στις λεπτομέρειες, παρά με κάτω τα χέρια. Αν αποκλειστεί η ΑΕΚ θα αποκλειστεί στις λεπτομέρειες, σε έναν όμιλο - κόλαση. Έχει δεχθεί εννέα γκολ τα έξι με πέναλτι! Τρομακτικό! Συνέβη όμως. Μόνο στην Αγγλία με τη Μπράιτον οι λεπτομέρειες σε ένα παιχνίδι ήταν υπέρ της ΑΕΚ.

Αυτές τις λεπτομέρειες η ΑΕΚ πρέπει να τις κυνηγήσει και να τις φέρει υπέρ της στην πορεία. Εξέλιξη λέγεται αυτό… Η Μπράιτον είπε χθες ο Αλμέιδα ότι κοστίζει 200 εκατ. ευρώ. Βάλτε άλλα τόσα και κάτι… ψιλά, γιατί το transfemarkt κοστολογεί το ρόστερ της 468,30 εκατ. ευρώ! Ο Άγιαξ δεν είναι ο παλιός Άγιαξ, αλλά είναι… Άγιαξ! Η Μαρσέιγ είναι πάντα Μαρσέιγ. Και η ΑΕΚ του Αλμέιδα της έχει κοντράρει όλες.

Όχι παίζοντας άμυνα. Παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχικό! Αυτή την ΑΕΚ ονειρεύεται ο κόσμος της και αυτή την ΑΕΚ αναγνωρίζει. Χωρίς τον βασικό του φορ τρεις μήνες τώρα, με παίκτες «κλειδιά» που τώρα βρίσκουν ρυθμό, αφού πέρασαν τραυματισμούς, όλοι όσοι έχουν αγωνιστεί μπαίνουν μέσα και σκυλιάζουν. Δεν τα παρατούν ποτέ, όποιον αντίπαλο κι αν έχουν απέναντί τους. Θάρρος! Πίστη! Αποτέλεσμα δουλειάς είναι όλα αυτά. Αυτή την ΑΕΚ μη τη φοβάστε… Καμαρώστε τη γιατί πλέον μπορούμε να λέμε το άλλο: δεν μας θυμίζει αυτή η ΑΕΚ την ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90. Ίσως ζούμε μία ακόμη καλύτερη ΑΕΚ! Βαριά κουβέντα! Νωρίς για τέτοιες συζητήσεις και πιθανότητα άκυρες και χωρίς ουσία. Όμως το ποδόσφαιρο που παίζει, η ένταση που βγάζει στους αγώνες της, η φιλοσοφία της, μας δείχνει ότι κανείς δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι αυτής της ομαδάρας! Και το βασικότερο; Έχει ακόμη περιθώρια εξέλιξης. Εχει να διορθώσει ακόμη πράγματα. Το γκολ είναι το ένα. Θα διορθωθεί! Γεροί να είναι οι παίκτες και θα διορθωθεί κι αυτό. Η ΑΕΚ τα παιχνίδια της τα παίζει στα κόκκινα. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι συνέχεια στην… τσίτα να έχεις καθαρό μυαλό σε σημεία «κλειδιά» είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα και σε κάποια μαρκαρίσματα. Με βάση την φανταστική εικόνα της υπάρχουν αγώνες που η ΑΕΚ αδικεί τον εαυτό της και δεν παίρνει όσα αξίζει. Προπονητής και παίκτες θα το φτιάξουν κι αυτό. Εδώ έφτιαξαν μία ομαδάρα μέσα σε χρόνο ρεκόρ! Έχουν κάνει τα δύσκολα. Η χρονιά τώρα αρχίζει και η ΑΕΚ είναι πολύ καλά… Δεν θα παίζει πάντα όπως με τη Μπράιτον, όμως το ζητούμενο είναι η εξέλιξη. Και η ΑΕΚ εξελίσσεται ραγδαία και ας μην κερδίζει πάντα!

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0