Football Talk

«Λονδίνο, Φλωρεντία ή Φρανκφούρτη!»: Οι 5+1 φορές που το... Magic Bus του ΠΑΟΚ είχε «κέφια» μακριά απ' την Τούμπα! (video)

«Λονδίνο, Φλωρεντία ή Φρανκφούρτη!»: Οι 5+1 φορές που το... Magic Bus του ΠΑΟΚ είχε «κέφια» μακριά απ' την Τούμπα! (video)

Μια βραδιά, που γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στο ευρωπαϊκό βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Η νίκη στην έδρα της Άιντραχτ (30/11, 1-2) έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα σπουδαίων αποτελεσμάτων μακριά από την Τούμπα, που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Σχετικά Άρθρα

Απέδειξε πως πλέον έχει μάθει να ζει… ευρωπαϊκά! Η νίκη στην Τούμπα απέναντι στην Άιντραχτ δεν ήρθε τυχαία και αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (30/11) ο ΠΑΟΚ.

Στη Φρανκφούρτη, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε ακριβώς τι ήθελε. Να μην ηττηθεί. Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Πήρε τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 2-1, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου και συνάμα την παρουσία του στις 16 καλύτερες ομάδες του Conference League!

Το συγκεκριμένο ματς έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα με σπουδαία ευρωπαϊκά «διπλά» του συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και το BN Sports κάνει μια… βουτιά στο παρελθόν.

Μαλίν – ΠΑΟΚ 0-1 (1991)

Μία νίκη πρόκρισης είναι πάντοτε σπουδαία. Έτσι ήταν και το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από την έδρα της Μαλίν το 1991, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Εκείνα τα χρόνια η βελγική ομάδα αποτελούσε κάτι παραπάνω από υπολογίσιμο αντίπαλο, καθώς είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1988 απέναντι στον Άγιαξ, ενώ είχε πάρει και το Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης, κόντρα στην Αιντχόβεν.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά το 1-1 της Τούμπας, κέρδισε στο Βέλγιο με 1-0, χάρη στο τέρμα του Μπορμπόκη και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού!

Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2 (2011)

Τον Νοέμβριο του 2011, οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν ένα από τα μεγαλύτερα «διπλά» της ιστορίας τους! Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι επισκέφτηκε το Λονδίνο, για να αντιμετωπίσει την Τότεναμ.

Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά την κόκκινη του Σταφυλίδη στο πρώτο μέρος, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να επικρατήσει με 2-1! Κάπως έτσι, «κλείδωσε» και την παρουσία του στους «32» του Europa League.

Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ 0-1 (2015)

Στη Βεστφαλία καταγράφηκε ακόμα ένα ιστορικό βράδυ για τους «ασπρόμαυρους». Με το γκολ του Ρόμπερτ Μακ, πήρε τους τρεις βαθμούς, καθώς «λύγισε» τη Ντόρτμουντ με 1-0.

Φυσικά, μπορεί στο φινάλε να μην πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League, αλλά αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση το μέγεθος του επιτεύγματός του.

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3 (2016)

Έπειτα από έξι επισκέψεις στην Ιταλία χωρίς νίκη, η έβδομη αποδείχθηκε και… φαρμακερή! Ο ΠΑΟΚ πήγε για να «κοντραριστεί» με τη Φιορεντίνα και το… buzzer-beater του Γκάρι Ροντρίγκες, του χάρισε μία υπερπολύτιμη νίκη με 3-2!

Ήταν το πρώτο «διπλό» επί ιταλικού εδάφους, με την ελληνική ομάδα μάλιστα να τερματίζει τότε στη δεύτερη θέση του ομίλου και να συνεχίζει στη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ 1-2 (2023)

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα. Μία νίκη που ισοδυναμεί με πρωτιά και ταυτόχρονα με απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» του Conference League!

Ο ΠΑΟΚ θα ξεχάσει πολύ δύσκολα το βράδυ στη Φρανκφούρτη. Διπλασίασε τις νίκες του με την Άιντραχτ, ενώ παράλληλα ήταν εκείνος που κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ δύο φορές!

Bonus: Λοκομοτίβ Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-7 (1999)

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε στην έδρα της Λοκομοτίβ Τιφλίδας, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, και ήταν… καταιγιστικός!

Κέρδισε με το εμφατικό 7-0 και έγραψε ιστορία, καθώς αποτελεί την πιο ευρεία σε σκορ νίκη ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0