Football Talk

Μονόλογος Ιωαννίδη για την ανατροπή και το... μάθημα του Γιοβάνοβιτς! 

Μονόλογος Ιωαννίδη για την ανατροπή και το... μάθημα του Γιοβάνοβιτς! 
 

Ο Ιωαννίδης έγινε και πάλι «Φωτάρας» κόντρα στη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανατροπή που... ξεκίνησε να υλοποιεί και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι «τελικό» με την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.

 
 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος 

Δεν πήγαν όλα κατ’ ευχή, δεν ήρθε και η συντριβή που φαινόταν να έρχεται στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία. Η Βιγιαρεάλ εκμεταλλεύτηκε το πολύ κακό πεντάλεπτο των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με δυο γκολ υπέρ της. Το ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα ήταν... σοκαριστικό για την ελληνική ομάδα και ο Μοράλες με ένα γρήγορο γκολ, έδωσε προβάδισμα με 3-0 για τους γηπεδούχους. 

Το δίλλημα Αράο-Πέρεθ και οι λόγοι επιλογής του Βραζιλιάνου στα στόπερ 

Μπορούμε να μιλήσουμε για τα άσχημα, επιβάλλεται να αναφέρουμε και τα θετικά όμως, βάζοντας στο ζύγι τα δεδομένα μας. Αρχίζοντας από την ενδεκάδα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μας εξέπληξε με κάποιες από τις επιλογές του. Ο Αράο ανέλαβε ρόλο κεντρικού αμυντικού, αντικαθιστώντας τον Γεντβάι, ο οποίος φαίνεται να έχει συσσωρευμένη κόπωση και αυτό ήταν αντιληπτό ακόμη και στο παιχνίδι με τον Άρη, συνεπώς χρειάζεται χρόνο για να πάρει ανάσες και δεν μπορεί να συνεισφέρει στα απαιτητικά παιχνίδια τη δεδομένη στιγμή. Σε όλα αυτά πρέπει να σημειωθεί, πως ο Κροάτης δεν έχει κάνει προετοιμασία μαζί με την ομάδα το καλοκαίρι. 

Θέση αμυντικού χαφ, φυσικά, θα έπαιρνε ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός την περασμένη χρονιά είχε πολύ ενεργό ρόλο στην ομάδα, όμως φέτος ο Αράο έχει κερδίσει αγωνιστικά τον συμπαίκτη του και έχει πιο πολλά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πέρεθ με τις μεγάλες του μπαλιές μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ίσως μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα στη θέση του στόπερ σε σχέση με τον Αράο. Ο λόγος που προτιμάται ο Βραζιλιάνος όμως για τα... ρεπό των στόπερ, είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα του και το ύψος του. 

arao_pao_fc.jpg


Η έκπληξη με Σπόραρ και η... ανατροπή του «Φωτάρα»
 

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ενδεκάδα βέβαια ήταν η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη και ανταυτού αγωνίστηκε ο Σπόραρ. Η... νωθρότητα του Σλοβένου επιθετικά «κοιμήθηκε» όλη η τριάδα. Ο Αϊτόρ χρειάζεται το ανάλογο «boost» για να πάρει τα πάνω του. Με την εμφάνιση του στην πατρίδα του, το ηθικό του πρέπει να τονώθηκε, καθώς ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού» (3-1). Επιστρέφοντας όμως στην υπόθεση του σέντερ φορ, ο Γιοβάνοβιτς πήρε σίγουρα ένα μάθημα για το γεγονός πως ο Φώτης Ιωαννίδης, είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα. 

Ολόκληρη η ανατροπή του σκηνικό στο «Θεράμικα» βασίζεται στην διάθεση που έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ο Έλληνας φορ. Μπορεί να έχασε το πρώτο του πέναλτι για την φετινή χρονιά, αλλά η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει αυτός ο ποδοσφαιριστής, έχει χρόνια να το δει ο σύλλογος και πόσω μάλλον από ένα ελληνόπουλο. Με την βοήθεια του Βιλένα κατάφερε να κερδίσει και πάλι τον Ρέινα για να κάνει το 3-2, ενώ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, με την ισπανική άμυνα να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή. 

Η ήττα έγραψε, και δεν ξεγράφει. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι «τελικό» για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για το Conference League με την Μακάμπι Χάιφα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο εν λόγω παιχνίδι η μόνη λέξη που θα πρέπει να έχει στο μυαλό της η ομάδα είναι η «νίκη». Όχι γιατί είναι απαραίτητη αγωνιστικά και βαθμολογικά, αλλά για το γόητρο και για να μην μπλέξει. Μέχρι τότε όμως μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την ήττα από τον Άρη, η ομάδα θέλει να «μαζέψει» τα «σπασμένα της κομμάτια». 

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0