Football Talk

Europa League: «Αέρας» Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν, «κόλαση» στους ομίλους! (video)

Europa League: «Αέρας» Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν, «κόλαση» στους ομίλους! (video)

Από το «κυρίως», βραδινό πιάτο του Europa League (22:00) ξεχωρίζουν η νίκη – πρόκριση της Λίβερπουλ έναντι της ΛΑΣΚ Λίντσερ με 4 – 0, αλλά και η «αλάνθαστη» πορεία της Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο με 5/5 και 15 βαθμούς συγκομιδή έως τώρα. Προκρίθηκαν Σλάβια Πράγας και Ρόμα με τους Τσέχους να κρατούν στα χέρια τους την τύχη τους και την πρώτη θέση. Πολλές θέσεις ανοικτές που παίζονται την τελευταία αγωνιστική.

Στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ διεύρυνε μία τρομερή παράδοση που τρέχει σε ό,τι αφορά παιχνίδια που δίνει στο περιθώριο του Europa League/Κύπελλο UEFA. Βάσει αυτής, εχει κερδίσει ή μάλλον δεν έχει γνωρίσει την ήττα στα 31 από τα 32 παιχνίδια που έχει δώσει στο σπίτι της. Η ομάδα του Κλοπ, με σκόρερ τους Ντίας, Χάκπο και Σαλάχ κέρδισε 4 – 0 την ΛΑΣΚ Λίντσερ και προκρίθηκε «στους 16» του Europa League, όντας μάλιστα και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Από κοντά με τη Λίβερπουλ, το έτερο μεγάλο φαβορί, η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία έχει εθιστεί στις νίκες και εντυπωσιάζει. Νίκη με 2-0 έναντι της Χάκεν στη Σουηδία, πρόκριση και διατήρηση του απόλυτου με κατάκτηση 15/15 βαθμών έως τώρα.



 

Στον 7ο όμιλο, οι εκπληκτικοί Τσέχοι (της Σλάβια Πράγας αυτή τη φορά) έκαναν ανατροπή στην ανατροπή (με γκολ και του Χρήστου Ζαφείρη) που δέχτηκαν από τους Μολδαβούς της Σέριφ και μαζί με τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο (που έμεινε στο 1 – 1 κόντρα στη Σερβέτ) κατέλαβαν τις δύο πρώτες πολύ (πιο) προνονομιούχες θέσεις του ομίλου. Η Σλάβια μάλιστα, κρατά την τύχη στα χέρια της για να κλειδώσει την πρώτη θέση, υποδεχόμενη την αδιάφορη Σερβέτ. Για τους Ελβετούς, ο βαθμός αποδείχτηκε «χρυσάφι» καθώς τους στέλνει από σήμερα στα νοκ άουτ του Conference League.

Αξιοσημείωτη και η μεγάλη ανατροπή της Μόλντε με δύο γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν (όχι της Γιουνάιτεντ, αλλά ενός συνονόματου) έναντι της Καραμπάκ.

 


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων των 22:00 (Europa League):

Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού 1-1 (49’ ΜακΚάουσλαντ – 28’ Μπαμπίκα)

Λίβερπουλ – ΛΑΣΚ Λίντσερ 4-0 (12’ Ντίας, 16’, 92’ Χάκπο, 51’ Σαλάχ πεν.)

Τουλούζ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-0

Σέριφ Τίρασπολ – Σλάβια Πράγας 2-3 (19’ Γιουρέτσκα – 48’ Τόβαρ, 58’ Μπέκελι, 78’ Ζαφείρης, 95’ Τιχάνι)

Σερβέτ – Ρόμα 1-1 (50’ Μπεντία – 22’ Λουκάκου)

Χάκεν – Λεβερκούζεν 0-2 (14’ Μπονιφάς, 74’ Σικ)

Μόλντε – Καραμπάκ 2-1 (82’, 87’ Έρικσεν – 12’ Τζουνίνιο)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0