Football Talk

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Είχε ψυχή, αποκλείστηκε και περιμένει την Μακάμπι για... τελικό στην Λεωφόρο! (video)

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Είχε ψυχή, αποκλείστηκε και περιμένει την Μακάμπι για... τελικό στην Λεωφόρο! (video)

Δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι στην Ισπανία για τον Παναθηναϊκό, με την Βιγιαρεάλ να παίρνει προβάδισμα με 3 γκολ, αλλά οι  «πράσινοι» μετέτρεψαν το φινάλε σε… δραματικό!

Στο «Θεράμικα» χτυπούσε ο… παλμός του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιμετώπισε την Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League. Οι «πράσινοι» γνώριζαν πριν τη σέντρα πως η Μακάμπι Χάιφα είχε γνωρίσει την ήττα από τη Ρεν. Μπορεί το παιχνίδι να μην πήγε κατ’ ευχή για τους «πράσινους», όμως έδειξαν χαρακτήρα και το φινάλε εξελίχθηκε σε… δραματικό.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την διαδρομή τους στο Europa League, ενώ απομένει ένα ακόμα παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα, το οποίος θα είναι... τελικός, αφού θα κρίνει την τρίτη θέση για το ποιός θα πάρει το εισιτήριο για το Conference League.

Το παιχνίδι στην Ισπανία άρχισε, με την Βιγιαρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτή που κατάφερε να φτάσει πρώτη σε μια αξιοσημείωτη φάση, με τον Κομεσάνα να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή του «τριφυλλιού», όμως η κεφαλιά που επιχείρησε στο 3ο λεπτό ήταν απογοητευτική.

Εξαιρετική ευκαιρία βρήκαν και οι φιλοξενούμενοι όμως, μετά από ένα κόρνερ, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να βγαίνει κερδισμένος μετά από απομάκρυνση της ισπανικής άμυνας. Ο χαφ του Παναθηναϊκού κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως εκείνος είχε απάντηση και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια στο 10’.

Μια αιφνηδιαστική φάση για τον Μπρινιόλι, έλαβε χώρα στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από κακή απομάκρυνση της πράσινης άμυνας, με τον Μοράλες να επιχειρεί ένα μακρινό και παράλληλα δυνατό σουτ, αλλά ο Ιταλός έδιωξε με τα χέρια.

Μετά από συνεχόμενη πίεση και αλλεπάλληλες ομαδικές συνεργασίες, οι γηπεδούχοι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, μετά από μια εξαιρετική κίνηση και κάθετη μπαλιά του Ακομάχ για τον Άλεξ Μπαένα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι και με ένα σκαφτό πλασέ τον κέρδισε, για το 1-0 στο 29’.

Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον πανηγυρισμό τους οι Ισπάνοι και ο Κομεσάνια έκανε το 2-0 μετά από 5 λεπτά. Με μια ντρίπλα στον Αϊτόρ, ελευθερώθηκε και επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, για να… τραντάξει τα δίχτυα των «πράσινων» με εντυπωσιακό τρόπο. Κάπως έτσι, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρέθηκαν στην ανάπαυλα με δυο γκολ πίσω στο σκορ.

Με όσο άσχημο τρόπο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο. Μια στραβοκλωτσιά του Αράο, ο Άλεξ Μπαένα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες που είχε, πάσαρε στον Μοράλες και αυτός πλάσαρε με επιτυχία στο 47’, με τον Μπρινιόλι να βρίσκεται εκτός θέσης και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Την δική του ευκαιρία είχε και ο Παναθηναϊκός με τον Σπόραρ στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Παλάσιος να του πατάει την μπάλα εντός της περιοχής, αλλά ο Ρέινα μπλόκαρε με ασφάλεια.

Στο 59ο λεπτό, με μια ανάπτυξη από τα δεξιά ο Παλάσιος έβγαλε μια παράλληλη μπαλιά, εκεί που βρισκόταν ο Αϊτόρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν εκτεθειμένος και ο VAR μεσολάβησε και ορθώς το ακύρωσε.

Τρία λεπτά πέρασαν και ο VAR επενέβη και πάλι, καθώς ο Αϊτόρ είχε δεχτεί μια κλωτσιά στο πόδι από τον Μπαένα, φάση η οποία ήταν «μαρς» πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε το δοκάρι. Ο Παλάσιος μάζεψε την μπάλα στην επαναφορά της και την έστειλε μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 66’.

Ανεπανάληπτη φάση με τον Αϊτόρ στο 70’, μετά από μια εκπληκτική κούρσα του Ιωαννίδη από τα δεξιά που μοίρασε για τον Κανταλαπιέδρα, όμως το σουτ του Ισπανού «ξύρισε» τη συμβολή της δοκού και κατέληξε άουτ.

Μια αντεπίθεση με τον Βιλένα να βγάζει τον Ιωαννίδη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με τον Φώτη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρέινα και με ένα πλασέ έκανε το 3-2 στο 81ο λεπτό, με ένα δεκάλεπτο ακόμα… ανοιχτό.

Τριπλή απόκρουση Μπρινιόλι, που κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με απολαυστικές επεμβάσεις σε καίριο σημείο του παιχνιδιού.

Λίγο έλειψε να βρει ισοφάριση ο Παναθηναϊκός στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιωαννίδη να βγαίνει σε θέση βολής, όμως η άμυνα της Βιγιαρεάλ απομάκρυνε σε κόρνερ έγκαιρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο)
: Ρέινα, Φόιθ (78’ Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46’ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Αχομάτς, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (78’ Πεντράθα), Άλεξ Μπαένα (68’ Μορένο), Μοράλες (68’ Μπρερέτον).
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (75’ Βιλένα), Μπερνάρντ (60’ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (87’ Μαντσίνι), Αϊτόρ, Σπόραρ (60’ Ιωαννίδης).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0