Football Talk

ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1: Ρεσιτάλ ατυχίας, αστοχίας και η ευρωπαϊκή συνέχεια, «περνάει» από το Άμστερνταμ! (video)

ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1: Ρεσιτάλ ατυχίας, αστοχίας και η ευρωπαϊκή συνέχεια, «περνάει» από το Άμστερνταμ! (video)
Δεν ήταν η βραδιά της! Η ΑΕΚ έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ακόμα κι όταν αγωνίστηκε για 30' με δέκα παίκτες απέναντι στην Μπράιτον, αλλά λύγισε (30/11, 0-1)! Θα παίξει τα... ρέστα της απέναντι στον Άγιαξ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, όπου χώρος για ήττα, δεν θα υπάρχει, οτιδήποτε κι αν συμβεί απέναντι στον «Αίαντα» και τη Μαρσέιγ (30/11, 22:00)!
Η τεράστια προσπάθεια της ΑΕΚ απέναντι στην Μπράιτον, παρά τα όσα... στραβά αντιμετώπισε μες το ματς, δεν ήταν αρκετή. Η «Ένωση» ηττήθηκε στην OPAP Arena (30/11, 0-1) κι ας είχε μεγάλες ευκαιρίες, όχι για να πάρει απλώς κάτι από το ματς, αλλά το «τρίποντο»! Ακόμα κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο 65', λόγω αποβολής του Γκατσίνοβιτς.

Εν τέλει, μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, παρέμεινε στους 4 βαθμούς και πλέον, ελπίζει μόνο στη συνέχεια της στο Europa Conference League, μέσω της 3ης θέσης.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να πάει για να μην ηττηθεί στην έδρα του Άγιαξ, στην τελευταία αγωνιστική, είτε οι Ολλανδοί χάσουν, είτε έρθουν ισόπαλοι με τη Μαρσέιγ (30/11, 22:00). Σε περίπτωση νίκης τους, θα φτάσουν τους 5 βαθμούς, και η ΑΕΚ θα θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, η Μπράιτον εξασφάλισε τη συνέχεια στο Europa League, και πλέον, θα παίξει απέναντι στη Μαρσέιγ, στην 6η αγωνιστική, για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση ή τα νοκ-άουτ.


Η Μπράιτον είχε τα «ηνία» του αγώνα. Απείλησε με τον Φέργκιουσον μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ γλύτωσε τους γηπεδούχους από σίγουρο αυτογκόλ πέντε λεπτά αργότερα (7'), όταν ο Βίντα γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!


 

Η «Ένωση» συνήλθε από το σοκ των πρώτων λεπτών και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε να κυριαρχεί.

Είχε δύο καλές στιγμές με σουτ του Πινέδα στο 13' και στο 18', όπως και στο 21', με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Στο 30ο λεπτό, ήταν η σειρά του Στίβεν Τσούμπερ να απειλήσει, αλλά o Βερμπρούγκεν, απέκρουσε εντυπωσιακά. 

 

Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς, έως εκείνο το σημείο, ήρθε στο 43ο λεπτό, όπου η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ.

Ο Ελβετός σούταρε από πλάγια θέση με το αριστερό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Στη συνέχεια της φάσης, επέστρεψε προς τον Γκατσίνοβιτς, αλλά η ταχύτητα της μπάλας, δεν του επέτρεψε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα. Κατέληξε άουτ, και το 0-0 παρέμεινε.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και στην έναρξη του 2ου μέρους. Έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς στο 52' και εν τέλει, έμεινε πίσω στο σκορ τρία λεπτά αργότερα (55'), ξανά από πέναλτι!

 

Ο Ζοάο Πέδρο ανατράπηκε από τον Σιμάνσκι και σκόραρε για τρίτη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, από τα «έντεκα βήματα», στο έκτο συνολικά πέναλτι, εις βάρος της «Ένωσης», σε πέντε ματς στους ομίλους του Europa League!

 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους στο 65'. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πάτησε πολύ άτσαλα τον Φέλτμαν και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα. Μάλιστα, στο 72' οι «γλάροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας, αλλά ο Στάνκοβιτς, σταμάτησε τον Φέργκιουσον, πριν τον ντριμπλάρει.


 

Παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν. Το σουτ του Πινέδα, όμως, στο 74ο λεπτό από πλάγια θέση, «ξύρισε» το δοκάρι του Βερμπρούγκεν.

 

Το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα, παρότι είχε γίνει... ροντέο, με την ΑΕΚ να αναζητά το γκολ και την Μπράιτον να βρίσκει ανοιχτούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, το 0-1 των «γλάρων», παρέμεινε έως το φινάλε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (72' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72' Αραούχο), Πινέδα (83' Πισάρο), Τσούμπερ (72' Πόνσε).

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Βερτμπρούγκεν, Βέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Χίνσελγουντ, Γκίλμουρ (87' Μπαλεμπά), Γκρος, Αντινγκρά, Μιτόμα (69' Νταχούντ), Ζοάο Πέδρο (77' Μίλνερ), Φέργκιουσον (87' Ντούφους).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0