Football Talk

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Εφιάλτης, αμυντική… τραγωδία και στόχος το Conference League (video)

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Εφιάλτης, αμυντική… τραγωδία και στόχος το Conference League (video)

Ένα βράδυ που θέλει να διαγράψει άμεσα από τη μνήμη του. Ο Ολυμπιακός υπέφερε στη Γερμανία, έκανε απανωτά λάθη στην άμυνα και ηττήθηκε με το βαρύ 5-0 από τη Φράιμπουργκ (30/11). Ανησυχία για τον Ποντένσε που αποχώρησε τραυματίας, με τους «ερυθρόλευκους» πλέον να στοχεύουν αποκλειστικά στην τρίτη θέση και τη νοκ-άουτ φάση του Conference League.

Όλα τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ηττήθηκε από τη Φράιμπουργκ στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (30/11, 5-0) και τώρα μοναδικός στόχος είναι η τρίτη θέση, που θα τον οδηγήσει στη νοκ-άουτ φάση του Conference League.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» ανησυχούν έντονα για τον Ντανιέλ Ποντένσε, καθώς αποχώρησε σφαδάζοντας με φορείο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έπειτα από πάτημα που δέχθηκε στον αχίλλειο από τον Σιλντιλιά.

Ο Μίκαελ Γκρέγκοριτς δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα από την έναρξη της σεζόν, όμως στο 3ο λεπτό έσπασε το… ρόδι κόντρα στους Πειραιώτες. Ο Έγκεσταϊν γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Αυστριακός απέφυγε όμορφα τον Ρέτσο και με συρτό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.


Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα δεν σταμάτησε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα η Φράιμπουργκ κέρδισε κόρνερ από αριστερά, ο Ντοάν σημάδεψε το κεφάλι του Γκρέγκοριτς και εκείνος δεν λάθεψε για το 2-0.


Ο φορ των γηπεδούχων είχε πάρει «φωτιά» και δεν έλεγε να σταματήσει. Φορτούνης και Ποντένσε μπορεί να απείλησαν με σουτ, όμως ο Γκρέγκοριτς ήταν εκείνος που χτύπησε ξανά, για τρίτη φορά.

Στο 36’, ο Μακένγκο σέντραρε στην περιοχή, Ρέτσος και Ντόι έχασαν τον επιθετικό της Φράιμπουργκ, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Στο 42’ έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Σιλντιλιά βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ και με δυνατό σουτ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήριο με το σκορ στο 4-0.


Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή των Πειραιωτών, με τον Ποντένσε να μην μπορεί να συνεχίσει ύστερα από το άσχημο μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον σκόρερ του τέταρτου τέρματος της Φράιμπουργκ.


Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ντοάν στο 77ο λεπτό, με την άμυνα του Ολυμπιακού να κάνει απανωτά λάθη και τον Ιάπωνα να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φράιμπουργκ (Κ. Στράιχ): Ατουμπολού, Σιλντίλια, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Ντοάν, Έγκενσταϊν, Χέφλερ, Μακένγκο, Χέλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς

Ολυμπιακός (Ν. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0