Football Talk

Αλμέιδα: «Οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους, οπότε είμαι ήρεμος!»

Αλμέιδα: «Οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους, οπότε είμαι ήρεμος!»
Απόλυτα ήρεμος και συγκεντρωμένος για τη σπουδαία αναμέτρηση (29/11, 19:45) της ΑΕΚ απέναντι στην Μπράιτον, παρουσιάστηκε ο Ματίας Αλμέιδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς.
Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον στην OPAP Arena (30/11, 19:45), για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε, μιλώντας από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11):

Για το τι χρειάζεται για τη νίκη:

«Το παιχνίδι αύριο είναι άλλο ένα σημαντικό ματς για εμάς. Ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ισοδύναμο παιχνίδι, όπως στο πρώτο. Θα κοιτάξουμε να φέρουμε εις πέρας τον τρόπο παιχνιδιού μας, γνωρίζοντας ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αλλά και πάλι, το ματς θα είναι 11 εναντίον 11».

Για την καλή διαίσθηση που είχε όταν ήρθε κι αν έχει την ίδια ακόμη:

«Είναι διαφορετικές διαισθήσεις. Είχαν έναν ξεκάθαρο στόχο, που καταφέραμε και τον φέραμε εις πέρας. Καταφέραμε να ήμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να πάιζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, με αρκετές διαφορές και πραγματικότητες. Δηλαδή στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, τους αντιπάλους που αντιμετωπίζουν, τις πληρωμές και τις επενδύσεις που γίνονται. Γι' αυτό με χαροποιεί πολύ, που η ομάδα έχει πιθανότητες να περάσει από αυτόν τον όμιλο. Όσο οι αριθμοί το επιτρέπουν, έχουμε πιθανότητες. Προπονώ ένα γκρουπ παικτών που θα δώσουν και την ψυχή τους, οπότε είμαι ήρεμος.

Για το γεγονός πως ήταν καλύτερη η ΑΕΚ στα προηγούμενα ματς εντός έδρας και τι πρέπει να αλλάξει, για να κερδίσει:

«Θα πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πραγματικά είναι δύσκολος. Και έπειτα, παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτές τις διοργανώσεις. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη, θέλουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε το αυριανό θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για τον Πινέδα και τη φυσική του κατάσταση, αλλά και την πιθανή συμμετοχή του Πισάρο:

«Ο Ορμπελίν έπαιξε με την Εθνική του ομάδα, τα πήγε καλά. Αισθάνομαι πως εδώ και 1,5 χρόνο είναι χωρίς διακοπές. Τον έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές θέσεις, αλλά ξέρω, πως κάποια στιγμή, αυτό το σώμα δεν θα αντέξει. Προσπαθώ να διαχειριστώ τον τρόπο που προπονείται, σε κάποια παιχνίδια τον έχω βγάλει, αλλά είμαστε δύο αυτήν τη στιγμή, που ενδιαφερόμαστε για τον Ορμπελίν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον προστατεύσουμε. Εγώ τον φρόντισα για την εθνική ομάδα, τον ανέβασα σε απόδοση, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της περσινής σεζόν, και πιστεύω πως υπάρχουν κάποια παιχνίδια, που δεν είναι τόσο σημαντικά, για να ταξιδεύει και ίσως έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Αλλά ο Ορμπελίν είναι χαρούμενος.

Ο Ορμπελίν ήταν στην Ευρώπη πριν έρθει, οπότε πήρε τον χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν στην Ισπανία. Ο Ροδόλφο είναι σε αυτήν τη διαδικασία προσαρμογής και δεν είναι εύκολο να αλλάξει τόσο γρήγορο. Του έχω μιλήσει, ξέρω όσα μπορεί να δώσει, και σιγά σιγά, αρχίζει να δίνει. Πρέπει να είναι υπομονετικός, γιατί ξέρω τι μπορεί να δώσει, και έχει ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρώσει το όνειρό του στην Ευρώπη. Άφησε εκατομμύρια για να εκπληρώσει το όνειρό του. Είναι αλήθεια και είναι κάτι που εκτιμώ. Όταν ξεκίνησε είχε κάποιους μικροτραυματισμούς και σε κάποιους μήνες, όταν χρειάζεται να είναι έτοιμος, θα είναι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής νικητής, όπου έπαιξε ήταν πρωταθλητής, και εδώ θα κάνει το ίδιο. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό, όταν αλλάζει χώρα και πρωτάθλημα. Εγώ υπερασπίζομαι τους ποδοσφαιριστές μου και είναι ένας παίκτης που αντιστέκεται στους δημοσιογράφους. Εμένα μου αρέσει όπως είναι, γιατί το μόνο που τον νοιάζει, είναι το ποδόσφαιρο. Ξέρω πως στο τέλος θα μου αρέσει. Εκτιμώ ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, σε έναν χρόνο υλιστικό».

Για την απουσία του Λιβάι Γκαρσία και για την επιστροφή του Αραούχο:

«Είναι αλήθεια πως όταν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς, πρέπει να τους προστατεύσουμε. Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε τη σειρά αγώνων, είχαμε παίκτες με προβλήματα. Και αυτό που δεν θέλουμε, είναι να επιστρέψουμε σε αυτές τις περιόδους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το ιατρικό επιτελείο, ώστε με τη βοήθεια όλων να βλέπουμε τα φορτία και την κούραση του κάθε ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, σήμερα θα δούμε ποιοι θα ξεκινήσουν. Ένας που θα ξεκινήσει βρίσκεται δίπλα μου (σ.σ. Στάνκοβιτς)».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0