Football Talk

Δεδομένη η ανατροπή της Σίτι; Κι όμως όχι, για... έξι «συγκεκριμένους» λόγους! (video)

Δεδομένη η ανατροπή της Σίτι; Κι όμως όχι, για... έξι «συγκεκριμένους» λόγους! (video)
Ακόμα και στο 0-2 της Λειψίας, όλοι «έβλεπαν» Μάντσεστερ Σίτι. Ναι, είναι η κάτοχος του Champions League και μία από τις λίγες ομάδες που δεν... παίζονται. Πόσες φορές είχε καταφέρει να κάνει τέτοια ανατροπή, όμως;
Το πρώτο 45λεπτο της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Λειψία, ήταν εφιαλτικό. Ο Οπεντά έδειχνε σεληνιασμένος. Εξέθεσε δύο φορές τους στόπερ της Σίτι, σκόραρε και έστειλε τους «ταύρους» στα αποδυτήρια, με ένα σκορ που έμοιαζε ασφαλείας. Απέναντι στο σύνολο του Γκουαρδιόλα, λογικά θα έλεγε κανείς, πως ποτέ δεν πρέπει να νιώθεις «ασφαλής». Είναι, όμως, έτσι;

Κι όμως, βάσει της «παράδοσης» της Σίτι στο Champions League, η Λειψία είχε το δικαίωμα να νιώθει βέβαιη πως θα κερδίσει!

Ποτέ ξανά στην έως τώρα παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει μία διαφορά 2+ γκολ, με την οποία «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο.

Και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια, που πήγε στα αποδυτήρια υπό αυτήν τη συνθήκη, ηττήθηκε!

Αυτήν τη φορά, όμως, όλα ήταν διαφορετικά.

Χάαλαντ (55'), Φόντεν (70') και Άλβαρες (89') ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό, διατήρησαν το απόλυτο νικών της Μάντσεστερ Σίτι και της εξασφάλισαν την πρωτιά στον όμιλο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία αγωνιστική τους.



Σίγουρα, πολλοί θα θεωρήσουν πως έπαιξε τον ρόλο του και ο αντίπαλος. Υπάρχει ποιοτικό χάσμα ανάμεσα στις δύο. Και στις τρεις από τις έξι περιπτώσεις που προηγήθηκαν, όμως, υπήρχε. Και η ήττα, παρέμεινε ήττα!

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις Λυών, Σαχτάρ και Μονακό, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, μαζί με Μπαρτσελόνα (δύο φορές) και Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά τα ματς στο Champions League, που η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 2+ γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκε:

Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι 2-0, 27/09/2011
(Φάση ομίλων, 2-0 σκορ ημιχρόνου)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2, 24/02/2015
(Φάση των «16», 0-2 σκορ ημιχρόνου)

Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι 3-1, 15/03/2017
(Φάση των «16», 2-0 σκορ ημιχρόνου)



Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1, 06/12/2017
(Φάση ομίλων, 2-0 σκορ ημιχρόνου)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-0, 04/04/2018
(Προημιτελικά, 3-0 σκορ ημιχρόνου)



Μάντσεστερ Σίτι - Λυών 1-2, 19/09/2018
(Φάση ομίλων, 0-2 σκορ ημιχρόνου)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0