Football Talk

Η Γιουνάιτεντ θέλει μόνο νίκη στην Τουρκία, αλλά στατιστική και… Άμραμπατ λένε όχι! (video)

Η Γιουνάιτεντ θέλει μόνο νίκη στην Τουρκία, αλλά στατιστική και… Άμραμπατ λένε όχι! (video)

Καλείται να… ξεπεράσει τον εαυτό της! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται αποκλειστικά τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Γαλατασαράι, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Το παρελθόν της, ωστόσο, έρχεται να της κόψει τα… φτερά!

Σχετικά Άρθρα

Χρειάζεται να κερδίσει τον… ίδιο της τον εαυτό, προκειμένου να μπορεί να ονειρεύεται ακόμα «αστέρια»! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό της στο Champions League.

Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη σε όμιλο με τις Μπάγερν Μονάχου, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη. Η δεύτερη θέση έμοιαζε σίγουρα ως ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος. Η «στρογγυλή θεά» όμως, είχε εντελώς διαφορετικά σχέδια!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις τρεις βαθμούς. Έχουν καταφέρει να επικρατήσουν μόνο των Δανών στο Ολντ Τράφορντ. Για… καλή τους τύχη, οι Βαυαροί είναι ισοπεδωτικοί και με τις τέσσερις νίκες τους, τη διατηρούν ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης.


Κοπεγχάγη και Γαλατά έχουν αμφότερες από τέσσερις πόντους και έτσι, η Γιουνάιτεντ ελπίζει ακόμα πως μπορεί να έχει μία θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Για να συμβεί αυτό βέβαια, είναι απαραίτητο να κάνει κάτι, που δεν έχει καταφέρει ποτέ!

Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ θέλουν τη νίκη στην έδρα της Γαλατά (29/11, 19:45). Ο σύλλογος του Μάντσεστερ την έχει επισκεφτεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ωστόσο δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις!

Όχι απλώς δεν κατάφερε να φύγει με νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά αγνοεί και τη λέξη «γκολ»! Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Γαλατά στο Champions League, τόσο το 1993-94, όσο και το 1994-95, αλλά σε αμφότερα τα ματς στην Κωνσταντινούπολη, το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να ήταν για τη φάση των ομίλων, όμως στην πρώτη η τουρκική ομάδα, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, απέκλειε τους «κόκκινους διαβόλους» στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, σε ένα ματς... κόλαση! Είχε προηγηθεί το ισόπαλο 3-3 στο Ολντ Τράφορντ, συνεπώς η Γαλατά υπερτερούσε στα εκτός έδρας γκολ.

Η τελευταία φορά που η αγγλική ομάδα δοκιμάστηκε στην Πόλη, ήταν το 2012-13, στη φάση των ομίλων. Η μόνη διαφορά είναι πως τα πράγματα έγιναν ακόμα… χειρότερα τότε, αφού γνώρισε την ήττα με 1-0, καθώς δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ από τον τέρμα του Μπουράκ Γιλμάζ. Βέβαια, να σημειωθεί πως η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, με τους «κόκκινους» του Μάντσεστερ να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16».

Σε εκείνο το ματς, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε περάσει ως αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ τον Φεντερίκο Μακέντα, που αργότερα φόρεσε και τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ για τη Γαλατά είχε ξεκινήσει ως βασικός ο ποδοσφαιριστής, πλέον, της ΑΕΚ, Νορντίν Άμραμπατ!

Θα μπορέσει ο Ολλανδός τεχνικός να λύσει τον «γρίφο» που ταλαιπωρεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη συγκεκριμένη έδρα; Μόνο ο χρόνος το γνωρίζει!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0