Football Talk

Απίθανη Ντόρτμουντ, «ξέρανε» τη Μίλαν και προκρίθηκε – Λύτρωση με πέναλτι στο φινάλε για την Παρί! (video)

Απίθανη Ντόρτμουντ, «ξέρανε» τη Μίλαν και προκρίθηκε – Λύτρωση με πέναλτι στο φινάλε για την Παρί! (video)

Ένας όμιλος που συνοψίζει τη «μαγεία» του Champions League! Μία στροφή πριν το τέλος, η Ντόρτμουντ έκανε «πάρτι» στο Σαν Σίρο (28/11, 3-1 τη Μίλαν) και πέρασε στους «16», ενώ ο Εμπαπέ μπορεί να έσωσε τον βαθμό για την Παρί με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) κόντρα στη Νιούκαστλ, αλλά πλέον πρέπει να δοθεί μάχη για τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε τρεις ομάδες!

Είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο πολυαναμενόμενος όμιλος του φετινού Champions League. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει! Το 6ο γκρουπ της φετινής διοργάνωσης ήταν ο… θάνατός σου, η ζωή μου! Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ντόρτμουντ είναι η πρώτη από τις τέσσερις ομάδες που ξέρει ότι θα… συνεχίζει να αναπνέει και στους «16»!

Η γερμανική ομάδα «άλωσε» το Σαν Σίρο (28/11, 1-3) και έτσι έφτασε στους δέκα πόντους, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της! Από εκεί και πέρα, επικρατεί ένα πραγματικό… χάος! Η Παρί «έκλεψε» τον βαθμό από τη Νιούκαστλ στο Παρίσι, χάρη σε πέναλτι του Εμπαπέ στο φινάλε (1-1) και έτσι ανέβηκε στους 7 πόντους. Με 5 ακολουθούν οι Άγγλοι, αλλά και η Μίλαν!

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, θα γίνει μία πραγματική… μάχη στην τελευταία αγωνιστική για την κατάληψη της δεύτερης θέσης! Εκεί, οι Βεσφαλοί θα υποδεχθούν τους Παριζιάνους, ενώ οι «ροσονέρι» καλούνται να περάσουν από την έδρα της Νιούκαστλ!

Στο Μιλάνο, ο Ολιβιέ Ζιρού είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά παρά το γεγονός πως δεν συνηθίζει να αστοχεί, αυτή τη φορά λάθεψε και είδε τον Κόμπελ να αποκρούει!


Ο Ρόις πάντως φρόντισε ώστε να μην πετάξει την ευκαιρία στα σκουπίδια. Στο 10’ ο διαιτητής έδειξε ξανά τη λευκή βούλα, σε αυτήν την περίπτωση για τη Ντόρτμουντ. Ο 34χρονος Γερμανός επιθετικός, νίκησε τον Μενιάν και έγραψε το 0-1!


Η Μίλαν πάντως πάλεψε για την ισοφάριση και τελικά έφτασε σε αυτήν πριν το ημίχρονο. Στο 37’, ο Τσουκουέζε έπειτα από μία «μαγική» ατομική ενέργεια, τελείωσε τη φάση με ιδανικό τρόπο και ισοφάρισε σε 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «ροσονέρι».


Παρ’ όλα αυτά, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Ντόρτμουντ πήρα ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Στο 59’, ο Σάμπιτσερ πέρασε ωραία την μπάλα στον Γκίτενς, που πλάσαρε εύστοχα και έβαλε εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ.


Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αντεγέμι τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να γράψει το 3-1 και να χαρίσει στους Βεστφαλούς τους τρεις βαθμούς.


Στο έτερο ματς του ομίλου, η Νιούκαστλ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι». Πήγε στο Παρίσι γνωρίζοντας πως χρειάζεται τη νίκη, έφτασε μία ανάσα από αυτή, αλλά στο τέλος «λύγισε». Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε τις τελικές προσπάθειες, όμως δεν είχε την ουσία για 98 λεπτά.

Η ομάδα του Έντι Χάου από την άλλη πλευρά, φρόντισε να εξαργυρώσει τις ευκαιρίες της. Στο 24ο λεπτό, ο Λιβραμέντο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να απομακρύνει όπως ήθελε και ο Ίσακ τον… τιμώρησε γράφοντας το 0-1.


Αυτή έδειχνε να είναι και η… χαριστική βολή. Ο Εμπαπέ όμως είχε διαφορετική άποψη. Το χέρι του Λιβραμέντο μέσα στην περιοχή, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, του έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν την άφησε να πάει χαμένη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1!


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινοου Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)

Παρί Σεν Σερμέν – Νιούκαστλ 1-1 (90+8' πέν. Εμπαπέ / 24' Ίσακ)

Η Βαθμολογία στον 6ο όμιλο με το πέρας της 5ης αγωνιστικής:

1. Ντόρτμουντ 5 10 (6-3)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 5 7 (8-7)

3. Νιούκαστλ 5 5 (5-5)

4. Μίλαν 5 5 (3-7)

Το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (13/12, 22:00)

Νιούκαστλ – Μίλαν (13/12, 22:00)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0