Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι χωρίς φρένα και ασταμάτητο Χάαλαντ: Πρώτη και... απόλυτη, με επική ανατροπή! (video)

Μάντσεστερ Σίτι χωρίς φρένα και ασταμάτητο Χάαλαντ: Πρώτη και... απόλυτη, με επική ανατροπή! (video)
Η Λειψία πήγε στα αποδυτήρια με «προβάδισμα ασφαλείας», αλλά ποιο σκορ είναι «ασφαλές» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα; Ένα «κρεσέντο» μισής ώρας ήταν αρκετό για το 3-2 (28/11) και το «απόλυτο» της κατόχου του Champions League! «Σφράγισαν» την πρωτιά του ομίλου οι Άγγλοι και την ευρωπαϊκή της συνέχεια, η Γιουνγκ Μπόις.
Το πρώτο ημίχρονο του Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία, έδειχνε ικανό για να βάλει... φωτιά στην υπόθεση «πρωτιά», στον 7ο όμιλο του Champions League. Εν τέλει, λίγο οι φωνές του Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγο το ιστορικό γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ για το ξεκίνημα της αντεπίθεσης, έπιασαν... τόπο!

Οι «πολίτες» επικράτησαν με 3-2 (28/11) των «ταύρων», παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 μέσα στο Έτιχαντ, λόγω... Οπεντά!

Χάαλαντ (55'), Φόντεν (70') και Άλβαρες (89') έφεραν «τούμπα» το ματς, διατήρησαν το «απόλυτο» της Σίτι και σφράγισαν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μεγάλη νίκη για τη Γιουνγκ Μπόις απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (28/11, 2-0), που της εξασφάλισε πως θα συνεχίσει στα νοκ-άουτ του Europa League, αφού και στην περίπτωση ενός... θαύματος και νίκης των Σέρβων απέναντι στη Σίτι, οι Ελβετοί θα έχουν το προβάδισμα για την 3η θέση, χάρη σε αυτήν τη νίκη.
Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε από νωρίς με την... πλάτη στον τοίχο. Ο Λοίς Οπεντά ήταν σε μεγάλα «κέφια» και μετέτρεψε το πρώτο ημίχρονο, σε δική του παράσταση.

Εξέθεσε και τον Ακάνζι και τον Ρουμπέν Ντίας, σκοράροντας στο 13' και στο 33', για να στείλει τη Λειψία στα αποδυτήρια, με ένα προβάδισμα που έμοιαζε «ασφαλείας». Απέναντι στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, τίποτα δεν είναι «ασφαλές».




Ένα ξέσπασμα μισής ώρας και δύο λεπτών, ήταν αρκετό. Χάαλαντ στο 55', Φόντεν στο 70' και Άλβαρες στο 89', ολοκλήρωσαν την ανατροπή και «σφράγισαν» και μαθηματικά, την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των «16» του Champions League.

Κι όλα αυτά, σε μία βραδιά που ο Χάαλαντ «έσπασε» ένα ακόμα ρεκόρ, έθεσε ακόμα μία «κορυφή», φτάνοντας τα 40 γκολ στο Champions League, σε 35 ματς. «Έπιασε» στη σχετική λίστα των σκόρερς τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και έγινε ο νεαρότερος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό, ξεπερνώντας τον Κιλιάν Εμπαπέ.





Στο έτερο ματς του ομίλου, όλα ήταν σαφώς πιο απλά. Η Γιουνγκ Μπόις «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στα πρώτα τριάντα λεπτά.

Το αυτογκόλ του Νεντιέλκοβιτς στο 8' και το γκολ του Μπλουμ στο 29', στάθηκαν αρκετά, για να «σφραγίσουν» την ευρωπαϊκή συνέχεια των Ελβετών, μέσω του Europa League.




Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Champions League:

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2 (55' Χάαλαντ, 70' Φόντεν, 89' Άλβαρες - 13' 33' Οπεντά)

Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8' αυτ. Νεντιέλκοβιτς, 29' Μπλουμ)


 

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου του Champions League:
  1. Μάντσεστερ Σίτι 15 5 (15-5)
  2. Λειψία 9 5 (11-9)
  3. Γιουνγκ Μπόις 4 5 (6-11)
  4. Ερυθρός Αστέρας 1 5 (5-12)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Champions League:


(13/12, 19:45) Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι
(13/12, 19:45) Λειψία - Γιουνγκ Μπόις

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0