Football Talk

Σαχτάρ - Αντβέρπ 1-0: Έμειναν στο... κυνήγι της πρόκρισης οι Ουκρανοί!

Σαχτάρ - Αντβέρπ 1-0: Έμειναν στο... κυνήγι της πρόκρισης οι Ουκρανοί!

Στο κυνήγι της πρόκρισης, στην επόμενη φάση του Champions League, παρέμεινε η Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αντβέρπ (28/11, 1-0), ισοβάθμησαν με Μπαρτσελόνα και Πόρτο, και θα πάνε την τελευταία αγωνιστική σε «τελικό» στο Ντραγκάο. Εκτός Ευρώπης έμειναν οι Βέλγοι.

Σε έδρα που μπορεί να της δώσει την πρόκριση στους «16» έχει μετατρέψει το γήπεδο του Αμβούργου, όπου αγωνίζεται για τους αγώνες του Champions League, η Σαχτάρ! Οι Ουκρανοί πήραν δεύτερη διαδοχική νίκη στο Φόλκσπαρκσταντιον, αυτή τη φορά επί της Αντβέρπ με 1-0, έφτασαν τους 9 βαθμούς στον 8ο όμιλο, και θα παίξουν τα… ρέστα τους την τελευταία αγωνιστική στην Πορτογαλία, κόντρα στην Πόρτο.

Η ομάδα του Ντόνετσκ ήθελε τη νίκη και φρόντισε μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ. Στο 12ο λεπτό, ο Ζούμπκοφ εκτέλεσε «γλυκά» ένα φάουλ από την αριστερή πλευρά, και ο Ματβιένκο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, στέλνοντάς τη στα δίχτυα με κεφαλιά από κοντά.

Η Αντβέρπ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32’, αλλά ο Ρίζνικ είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μούγια.

Η Σαχτάρ δεν επαναπαύθηκε στο 1-0 και κυνήγησε δεύτερο γκολ στην επανάληψη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με πανομοιότυπο τρόπο, μέσα σε διάστημα 8 λεπτών! Πρώτα στο 55’, όταν ο Αζάροφ εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ και ο Μπουτέζ απέκρουσε με τη βοήθεια της δοκού, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Στεπανένκο στο 63’. Η Αντβέρπ δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Μούγια αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά, δεν άλλαξε κάτι, με τη Σαχτάρ να παίρνει την πολύτιμη νίκη και να ετοιμάζεται για το παιχνίδι πρόκρισης, την τελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μαρίνο Πούσιτς) : Ρίζνικ, Γκοτσολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Αζαρόβι, Στεπανένκο, Ζούμπκοφ, Κρίσκιφ (89’ Κέλσι), Σουντάκοφ, Νέβερτον (70’ Μποναρένκο), Σικάν

Ανβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ) : Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ, Φερμίερεν, Γιουσούφ (73’ Ιλενικένα), Κερκ (46’ Ετζούκε), Μπαλικβισά, Μούγια, Γιάνσεν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0