Football Talk

Η Άστον Βίλα του Έμερι στην... ελίτ της Premier League το 2023!

Η Άστον Βίλα του Έμερι στην... ελίτ της Premier League το 2023!

Σε ομάδα πρωταθλητισμού έχει μετατρέψει την Άστον Βίλα ο Ουνάι Έμερι! Οι «χωριάτες» είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα (μαζί με την Άρσεναλ) σε συγκομιδή βαθμών στο νησί, το τρέχον ημερολογιακό έτος, και η εικόνα τους δείχνει ότι η ξέφρενη πορεία τους δε θα σταματήσει σύντομα.

«Τρελαίνει» κόσμο η φετινή Άστον Βίλα! Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, το δημιούργημα του Ουνάι Έμερι, που έχει ξαναβάλει την ομάδα από το Μπέρμιγκχαμ στον ποδοσφαιρικό… χάρτη του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μετά το «διπλό» στην έδρα της Τότεναμ (26/11, 1-2), οι «Χωριάτες» μπήκαν στην τετράδα της Premier League, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια! Πλέον, βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών από την, πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτυ, και ονειρεύονται ακόμη και έξοδο στα «σαλόνια» του Champions League. Μάλιστα, εντός του 2023, η ομάδα μετράει 22 νίκες στο πρωτάθλημα, μια επίδοση που αποτελεί την κορυφαία της ιστορίας της!

Ο βασικός υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω, ακούει στο όνομα Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός είναι ένας προπονητής «ελίτ» κατηγορίας, και έχει μεταμορφώσει τον σύλλογο (που επανεμφανίστηκε στην Premier League μόλις τη σεζόν 2019-20) σε μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες του νησιού την τελευταία διετία. Οι αριθμοί, άλλωστε, αναδεικνύουν όλα τα παραπάνω. Στο φετινό ημερολογιακό έτος, η Άστον Βίλα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη «συλλογή» βαθμών, μαζί με την Άρσεναλ, που πέρσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα. Μοναδική ομάδα που βρίσκεται από πάνω της, είναι η Μάντσεστερ Σίτυ του Γκουαρδιόλα.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την… τρελή πορεία της Άστον Βίλα, είναι ότι συνδυάζεται με την ευρωπαϊκή της παρουσία, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό θα τη «φθείρει» κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν, και θα ξεκινήσει το ντεφορμάρισμα. Όμως, οι «Χωριάτες» δείχνουν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Με έναν προπονητή κορυφαίας κατηγορίας, εξαιρετική ομαδική λειτουργία, αλλά και μερικές πολύ ποιοτικές μονάδες στο ρόστερ τους (ΜαρτίνεζΝτάγκλας Λουϊζ, Ντιαμπί, Γουότκνς), φαίνεται ότι η… βαλίτσα στο πρωτάθλημα θα πάει μακριά. Το πόσο, θα το δείξει ο χρόνος.

Θοδωρής Γκίνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0