Football Talk

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ φέτος στήνει… πάρτι, εκεί που πέρυσι η Ένωση «λύγιζε»! (video)

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ φέτος στήνει… πάρτι, εκεί που πέρυσι η Ένωση «λύγιζε»! (video)

Το «τρένο» του Αλμέιδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις την περσινή σεζόν είχε ελάχιστες… στάσεις. Φέτος ο Τσούμπερ είναι εδώ για να «τιμωρήσει» όποια ομάδα έκοψε την… ταχύτητα της Ένωσης, σε μία χρόνια που πανηγύρισε το νταμπλ.  

Πέρυσι έπαθε και φέτος… έμαθε η ΑΕΚ, η οποία «σπάει» τις έδρες που την περσινή χρονιά την είχαν «πληγώσει». Οι επιτυχίες αυτές έχουν όμως έναν κοινό… παρονομαστή και ακούει στο όνομα, Στίβεν Τσούμπερ.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η Ένωση δυσκολεύτηκε αλλά χάρη στον Ελβετό… φονιά, πήρε το διπλό σε ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα της επαρχίας (1-0, 26/11).

Η περσινή σεζόν για τους κιτρινόμαυρους ήταν «ονειρική», αλλά ακόμη και στην καλύτερη περίοδο μίας ομάδας, υπάρχουν και τα… στραβοπατήματά. Έτσι η ΑΕΚ μακριά από το «κάστρο» της, έχασε βαθμούς από Αστέρα Τρίπολης (1-1), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), Παναθηναϊκό (2-1), ΠΑΟΚ (2-0) και Ολυμπιακό (0-0).

Μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει μόλις τις τρεις πρώτες ομάδες εκτός OPAP Arena, με τα αποτελέσματα να είναι πανηγυρικά υπέρ της.

Στο πρώτο Αθηναϊκό ντέρμπι της περασμένης χρονιάς, οι «πράσινοι» με ανατροπή… έσβησαν το προβάδισμα του Πινέδα, μέσα στη «φλεγόμενη» Λεωφόρο.

Αυτή τη φορά όμως «χαμογέλασε» η ΑΕΚ, καθώς ήταν εκείνη που έφερε τα… πάνω κάτω, όταν οι Τσούμπερ και Πινέδα έδειξαν πως ο «Δικέφαλος» δεν πήρε τυχαία το νταμπλ, πριν μερικούς μήνες (2-1).

Επόμενο… θύμα ήταν ο Αστέρας στην Τρίπολη. Εκεί όπου πέρσι η ΑΕΚ δεν είχε χάσει μόνο δύο βαθμούς (1-1), αλλά και τον Ελίασον, μετά από σκληρό μαρκάρισμα που άφησε τον Σουηδό, για πολλές εβδομάδες στα «πιτς».

Φέτος ο Νίκλας πήρε την… εκδίκηση του, όταν και άνοιξε το σκορ, στο ίδιο γήπεδο που είχε φύγει υποβασταζόμενος. Το «έργο έκλεισαν» οι Μοχαμαντί και Τσούμπερ, για την επιβλητική νίκη με 3-0.

Τώρα ήρθε και η σειρά του ΠΑΣ. Στους Ζωσιμάδες ο «Άγιαξ» είχε υποχρέωση την Ένωση σε ήττα με 2-1 στέλνοντας την στο -7 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Τσούμπερ φαίνεται να μην… συγχωρεί και έγινε για άλλη μία φορά ο «πρωταγωνιστής».

Ο Ελβετός έκανε νωρίς νωρίς το 1-0 (7’). Η Ένωση κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και τέλος πήρε μαζί της και τους τρεις βαθμούς.

Ο Στίβεν ήταν καθοριστικός παράγοντας για την εγχώρια «κυριαρχία» της ΑΕΚ και φαίνεται πως φέτος έρχεται για να «τιμωρήσει» όσες ομάδες δεν… πρόλαβε την περσινή σεζόν. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα πρέπει να «αγχώνονται», καθώς όπως φαίνεται το δύσκολο παιχνίδι δεν είναι στη Φιλαδέλφεια, αλλά στην… έδρα τους.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0