Football Talk

Η Άρσεναλ καθυστερεί στα κόρνερ και υπάρχει λόγος – Το «τίμημα» της κίτρινης κάρτας και ο… εκνευρισμός!

Η Άρσεναλ καθυστερεί στα κόρνερ και υπάρχει λόγος – Το «τίμημα» της κίτρινης κάρτας και ο… εκνευρισμός!

Είναι όντως ιδιαίτερο. Η αλήθεια είναι πως δεν το βλέπεις συχνά. Πιθανώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Άρσεναλ είναι η μοναδική ομάδα της Premier League, η οποία καλείται να εκτελέσει κόρνερ και καθυστερεί τόσο πολύ στο να συνεχίσει το παιχνίδι.

Γνωρίζουμε άπαντες πως οι «κανονιέρηδες» είναι ιδιαίτερα δυνατοί στις στατικές φάσεις. Συνεπώς, βλέποντας το ματς με την Μπρέντφορντ, πολλοί θα αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο επιλέγουν συνειδητά να μην παίξουν άμεσα την μπάλα; Είτε με μία κοντινή πάσα, πράγμα που επιλέγουν σε αρκετές περιπτώσεις, είτε με ένα «βαθύ» χτύπημα, στο οποίο «ειδικεύεται» ο Λεάντρο Τροσάρ, πράγμα που έχει αποδειχθεί πολλάκις.

Το ερώτημα λοιπόν έγινε πιο… έντονο μετά την 13η αγωνιστική της Premier League, με την απορία να έχει «γεννηθεί» από την εξόρμηση των Λονδρέζων στο «Γκούντισον Παρκ», πριν από αρκετές εβδομάδες. Τότε, το είχε παρατηρήσει ο Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος είχε πει πως η Άρσεναλ μοιάζει να αργεί να παίξει και να είναι ικανοποιημένη με αυτό. Δεν έχει θέμα να «κιτρινιστεί» ο ποδοσφαιριστής της, δίνει… αν θέλετε χρόνο και στον διαιτητή, να μπει στην περιοχή και να κάνει τις σχετικές παρατηρήσεις για τραβήγματα και έντονα σπρωξίματα.

Ο Μικέλ Αρτέτα είχε φροντίσει τότε να μιλήσει για αυτό, επισημαίνοντας πως οι «κανονιέρηδες» εκνευρίζουν επί της ουσίας τον εκάστοτε αντίπαλό τους. Έχουν την μπάλα, αυτοί κάνουν παιχνίδι, αποσυγκεντρώνουν άπαντες με αυτόν τον τρόπο και ο κόσμος αρχίζει να δυσανασχετεί, αν συζητάμε για εκτός έδρας αναμέτρηση. Στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα σκοράρουν, στην καλύτερη θα πανηγυρίσουν. Λάθος δεν υφίσταται και κάπως έτσι, η εν λόγω τακτική συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Και ακόμη και αν η Μπρέντφορντ διατήρησε στον απόλυτο βαθμό την προσήλωσή της, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με κεφαλιά. Το πρώτο γκολ του Κάι Χάβερτς σε κανονική ροή αγώνα με τη φανέλα τους, είναι γεγονός!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0