Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 1-0: Στο «κόλπο» για το πρωτάθλημα, με ιστορικό Γκριεζμάν! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 1-0: Στο «κόλπο» για το πρωτάθλημα, με ιστορικό Γκριεζμάν! (video)

Η Ατλέτικο είχε την υπεροχή, είχε τις φάσεις, είχε όμως και το «πρέπει». Οι «ροχιμπλάνκος» αγχώθηκαν αλλά τελικά κέρδισαν 1- 0 την Μαγιόρκα, με «λυτρωτή» τον Αντουάν Γκριεζμάν (ο οποίος σε αυτό το παιχνίδι έγραψε ιστορία, σημειώνοντας το 170ο τέρμα του με τη φανέλα της Ατλέτικο) και ετοιμάζονται για «ντερμπάρα» κορυφής με την Μπαρτσελόνα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μία αγωνιστική πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο Μονζουίκ, η Ατλέτικο υποδεχόταν την Μαγιόρκα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Primera Division και στόχευε αποκλειστικά στη νίκη, προκειμένου να αγγίξει κορυφή (έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο).

Η ομάδα του «Τσόλο» Σιμεόνε παρατάχθηκε με τα βαριά επιθετικά της «χαρτιά» στο βασικό σχήμα και προσπάθησε από νωρίς να κλείσει τους «νησιώτες» στα «καρέ» τους. Οι «ροχιμπλάνκος» κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους με το μερίδιο κατοχής να αγγίζει το εντυπωσιακό 70% - 30% υπέρ τους, ενώ δημιούργησαν και αρκετές ευκαιρίες δίχως όμως να παραβιάσουν την εστία του Σέρβου Ράικοβιτς. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με την Ατλέτικο να είναι εκείνη που, βάσει εικόνας, δικαιούταν κάτι παραπάνω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ακολουθούν το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου. Η μεν Ατλέτικο να εξαπολύει «κατά κύματα» επιθέσεις και την Μαγιόρκα να αμύνεται ψάχνοντας καλές στιγμές από κάποια αντεπίθεση. Η λύση ήρθε στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης από τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος, υποδέχθηκε συστημένη σέντρα του Ερμόσο και με «κεφαλιά – οβίδα» έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ράικοβιτς δίνοντας το πολυπόθητο προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, αυτό ήταν ένα ιστορικό γκολ για τον Γκριεζμάν, και πιο συγκεκριμένα το νούμερο 170 με τη φανέλα της Ατλέτικο στην Primera Division. Από εκείνο το σημείο, η Μαγιόρκα έδειξε ορισμένα σημεία ζωής δίχως όμως να ανησυχήσει ουσιαστικά τον Όμπλακ.

Το 1 – 0 παρέμεινε έως το τέλος, με την Ατλέτικο να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη που την φέρνει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα (και στο μείον 3 από την κορυφή), λίγες μέρες πριν από την μονομαχία των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Αθπιλικουέτα (82’ Χιμένες), Βίτσελ, Ερμόσο, Λίνο (71’ Σαούλ), Κόκε (63’ ντε Πολ), Μπάριος, Γιορέντε, Γκριεζμάν, Κορέα (63’ Ρικέλμε), Μοράτα (82’ Ντεπάι).

Μαγιόρκα (Χ. Αγκίρε): Ράικοβιτς, Γκονζάλεθ, Βαλιέντ, Νάστασιτς, Κοπέτε (82’ Μαφέο), Λάτο (82’ Γιαμπρές), Σάντσεθ (62’ Μασκαρέλ), Νταρντέρ, Κόστα, Ροντρίγκεθ (74’ Εντιαγέ), Πρατς (62’ Λαρίν).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0