Football Talk

Μίλαν – Φιορεντίνα 1-0: Καρδιοχτύπησαν, αλλά νίκησαν οι αποδεκατισμένοι «ροσονέρι», με ρεκόρ Καμάρντα

Μίλαν – Φιορεντίνα 1-0: Καρδιοχτύπησαν, αλλά νίκησαν οι αποδεκατισμένοι «ροσονέρι», με ρεκόρ Καμάρντα

Η Μίλαν υποδέχθηκε στο Σαν Σίρο τη Φιορεντίνα για τη 13η αγωνιστική της Serie A και κέρδισε με 1-0, με το γκολ του Ερναντέζ με πέναλτι, από το πρώτο ημίχρονο. Ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στη Serie A, σε ηλικία 15 ετών και 260 ημερών ο Καμάρντα, που πέρασε στο τέλος στο ματς.

Η αποδεκατισμένη Μίλαν, με τον Ζιρού να εκτίει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του από την κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Λέτσε, και τους Λεάο, Σπορτιέλο, Καλούλου, Πελεγκρίνο, Οκαφόρ και Μπενασέρ στα «πιτς», επιβλήθηκε της Φιορεντίνα με 1-0. Το γκολ στο 45+2’ με πέναλτι ο Ερναντέζ, ντεμπούτο για τον 15χρονο Φραντσέσκο Καμάρντα, που έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ιστορία της Seria A.

Σε ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε για τη Μίλαν στο 23ο λεπτό, όταν το σουτ του Πούλισικ εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Τερατσιάνο. Και πάλι η Μίλαν, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της «Βιόλα» στο 44’, με τον Πομπέγκα να κάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά θα δει τον τερματοφύλακα της Φιορεντίνα να λέει για δεύτερη φορά «όχι» με ωραία επέμβαση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Τεό Ερναντέζ θα μπει με τη μπάλα στην περιοχή, ο Παρίζι θα τον ανατρέψει, με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος μπακ-χαφ θα αναλάβει και την εκτέλεση, και θα γράψει το 1-0 στο 45+2’, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Η Μίλαν απείλησε με το… καλησπέρα και στο δεύτερο ημίχρονο στο 49’ με τον Τερατσιάνο να ελέγχει την κεφαλιά του Τσουκουέζε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μενιάν θα βγει σωστά και θα μπλοκάρει τη μπάλα πριν ο Μπελτράν την «τσιμπήσει».
Στο 61’, η Φιορεντίνα θα απειλήσει και πάλι, όταν το γύρισμα από τα δεξιά θα κοντράρει στον Τομόρι, θα πάρει περίεργη τροχιά, θα χτυπήσει στο δοκάρι και θα φύγει μακριά. Τη… σειρά του να νικηθεί από τον πολύ καλό τερματοφύλακα της Φιορεντίνα θα πάρει στο 75’ ο Γιόβιτς, με τον Σέρβο να μη μπορεί να κάνει γκολ μια εκπληκτική μπαλιά του Ερναντέζ. Στο 84’, η λειψανδρία των Ροσονέρι στην επίθεση έκανε τον γεννημένο στις 10 Μαρτίου του 2008 Καμάρντα να κάνει ντεμπούτο και να γράψει ιστορία.

Η Φιορεντίνα απείλησε και πάλι, με το ωραίο σουτ του Λόπεζ στο 90’, να περνάει εκατοστά έξω από την εστία του Μενιάν. Εκπληκτική ήταν η επέμβαση με το κεφάλι(!) του Γάλλου κίπερ στο 90+6', σε πλασέ από το ένα μέτρο του Μαντράγκορα.

Η Μίλαν άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, μετά από 4 σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες στο πρωτάθλημα, και να ανέβει στην τρίτη θέση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (90+2' Φλορέντζι), Τεό Ερναντέζ, Τιό, Τομόρι, Μούσα (84’ Κρούνιτς), Ράιντερς, Πομπέγκα, Τσουκουέζε, Πούλισικ (61’ Λόφτους-Τσικ), Γιόβιτς (84’ Καμάρντα)

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Παρίζι, Μπιράγκι, Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Αρτούρ (46’ Λόπεζ), Ντάνκαν (81’ Μαντραγκόρα), Μποναβεντούρα (88’ Κουαμέ), Γκονζάλεζ, Σοτίλ (81’ Ικονέ), Μπελτράν (70’ Ενζόλα)


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0