Football Talk

Η Μπράιτον «πυροβολεί» δίχως έλεος: Θα γίνει η ΑΕΚ η... εξαίρεση στο 96%; (video)

Η Μπράιτον «πυροβολεί» δίχως έλεος: Θα γίνει η ΑΕΚ η... εξαίρεση στο 96%; (video)

Η Μπράιτον δεν απογοητεύει τον θεατή. Τα νούμερά της στο σκοράρισμα είναι εντυπωσιακά και αν η ΑΕΚ θέλει να έχει «τύχη» την Πέμπτη (30/11, 19:45), οφείλει να πετύχει εκεί που απέτυχαν, οι 23 από τις 24 ομάδες που αντιμετώπισαν οι «γλάροι» εκτός έδρας, στη φετινή σεζόν!

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έχει εξελίξει την Μπράιτον σε μια από τις πιο fun to watch ομάδες του ποδοσφαιρικού στερεώματος. Οι «Γλάροι» μπορεί να μην έχουν το όνομα ή τη «φανέλα» των μεγάλων ομάδων της Premier League, ωστόσο οι αριθμοί τους στο σκοράρισμα είναι εντυπωσιακοί.

Το σχέδιο του προέδρου, Τόνι Μπλουμ, αποδίδει καρπούς, και η εμπιστοσύνη στον Ιταλό προπονητή ωθεί την ομάδα του σε βήματα προόδου, που ίσως κανείς να μην περίμενε από μια ομάδα εκτός του παραδοσιακού Top-6.


«Πυροβόλο» στα εκτός έδρας

Στο φετινό ημερολογιακό έτος, η Μπράιτον είναι… on fire και σκοράρει κατά ριπάς! Με την περιπετειώδη νίκη που σημείωσε στο Σίτυ Γκράουντ, κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ (25/11, 2-3), έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στις 23 από τις 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις της, για όλες τις διοργανώσεις. Στατιστικό που είναι εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς το στάτους του συλλόγου, ο οποίος εμφανίστηκε στα «σαλόνια» της Premier League μόλις τη σεζόν 2017-2018! Ο μοναδικός αγώνας που οι «Γλάροι» έμειναν στο μηδέν, ως φιλοξενούμενοι, ήταν αυτός κόντρα στην Τσέλσι, για το League Cup, στις 27 Σεπτεμβρίου (ηττήθηκαν με 1-0).

Έχοντας σκοράρει σε έδρες όπως το Έτιχαντ, το Έμιρεϊτς και το Ολντ Τράφορντ, η Μπράιτον σπέρνει τον «τρόμο» στις αντίπαλες άμυνες, και δείχνει ότι αποτελεί πλέον μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ακόμη και στη φετινή, παρθενική, της ευρωπαϊκή παρουσία, έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής, πετυχαίνοντας από δύο γκολ στα γήπεδα των Μαρσέιγ και Άγιαξ.

Τρίτος και τελευταίος «σταθμός» στους ομίλους του Europa League, η OPAP Arena. Εκεί που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (30/11, 19:45) και το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα καλείται να γίνει η... εξαίρεση του 4%!


Μπράιτον σημαίνει γκολ και θέαμα από… παντού

Τα παιχνίδια της Μπράιτον προσφέρουν θέαμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στο τελευταίο παιχνίδι, στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, οι «Γλάροι» ισοφάρισαν ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Έγιναν η πρώτη ομάδα, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ματ Μπάσμπι τη σεζόν 1959-60, που σκοράρει και δέχεται γκολ σε 17 συνεχόμενους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, ανεξαρτήτως έδρας.

Το φοβερό αυτό στατιστικό, «τρέχει» από την περσινή σεζόν. Για να βρούμε το τελευταίο παιχνίδι της, εντός των συνόρων, που δεν ήταν αμφίσκορο, θα πρέπει να πάμε αρκετά πίσω, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Μάϊου 2023. Τότε, η Μπράιτον πέρασε εμφατικά με 3-0 από την έδρα της Άρσεναλ.

Για έναν ουδέτερο θεατή, τα παιχνίδια της Μπράιτον είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι, έχει αποκτήσει σαφή αγωνιστική ταυτότητα, και το πλάνο που υπάρχει, έχει αλλάξει επίπεδο το σύλλογο.

Οι επιθετικές επιδόσεις της είναι σίγουρα άξιες θαυμασμού, ωστόσο αυτό που δίνει εντυπωσιακές διαστάσεις σε όλα τα παραπάνω, είναι ότι πραγματοποιείται από μια ομάδα εκτός της βρετανικής ποδοσφαιρικής «ελιτ».

Θοδωρής Γκίνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0