Football Talk

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Πικρή επιστροφή για Γκαρσία, καταιγιστικός «Δικέφαλος του Βορρά»!

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Πικρή επιστροφή για Γκαρσία, καταιγιστικός «Δικέφαλος του Βορρά»!

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Πανσερραϊκό με 5-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League το απόγευμα του Σαββάτου (25/11), σε ένα ματς που σήμανε την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην Τούμπα, αυτή τη φορά, ως αντιπάλου! Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Οζντόεφ (21’), Μουργκ (28’, 71’), Χόβαν (74’ αυτογκόλ) και Ράφα Σοάρες (80’).

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό, στις 5 Ιανουαρίου 2011, ο Πάμπλο Γκαρσία βρισκόταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα (25/11) για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Ουρουγουανός βρισκόταν στον αντίπαλο πάγκο, στην πρώτη του επιστροφή, ως αντίπαλος προπονητής στην Τούμπα, φεύγοντας, όμως, χαμένος, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 5-0 της ομάδας του! 

2131.jpg

Οι «Ασπρόμαυροι» είχαν τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό, και έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 11’, όταν ο Μουργκ γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Μπέργκστρομ με ωραίο τάκλιν πρόλαβε τον Τόμας την τελευταία στιγμή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κλείσει τους Σερραίους στα καρέ τους, άλλαζε με ευκολία τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και το να βάλει το γκολ φαινόταν θέμα μιας καλής τελικής επιλογής. Έτσι και έγινε στο 21ο λεπτό, με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ να κάνει το 1-0 με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τάισον. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε υψηλό ρυθμό, και στο 28’, με τη δεύτερη ασίστ του Βραζιλιάνου, είδε αυτή τη φορά τον Τόμας Μουργκ να χρίζεται σκόρερ με ωραίο σουτ εντός περιοχής και να κάνει το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για ένα ήρεμο απόγευμα στην Τούμπα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία ευκαιρία, ουσιαστικά στην ίδια φάση. Αρχικά, στο 40’, από γύρισμα του Πηλέα από τα αριστερά, ο Δεληγιαννίδης θα στείλει τη μπάλα στο δοκάρι εξ’ επαφής, και στη συνέχεια της φάσης, στην απέναντι εστία, ο Ντεσπόντοφ θα γυρίσει από δεξιά, αλλά ο Μουργκ δε θα προλάβει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Με πιο χαμηλούς ρυθμούς μπήκαν οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας, όμως, τον έλεγχο και την κατοχή. Ο Τόμας είδε τον Χόβαν να του λέει όχι σε δύο σουτ του μέσα από την περιοχή στο 52’, με τον Σλοβάκο κίπερ να διώχνει σε κόρνερ και το σουτ του Σβαμπ από μακριά στο 59’.

Ο ΠΑΟΚ θα διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα του με δύο γρήγορα γκολ. Αρχικά, το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τόμας Μουργκ στο 78’, μετά από ωραία ενέργεια του Κωσταντέλια και γύρισμα του Ντεσπόντοφ και στο 74’, ο Βούλγαρος θα επιχειρήσει απευθείας εκτέλεση κόρνερ – με τον Πηλέα να βρίσκει λίγο τη μπάλα – και ο Χόβαν θα στείλει, άθελά του, τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.

Οι «Ασπρόμαυροι» δε θα μείνουν εκεί, και θα πετύχουν και 5ο γκολ με τον Ράφα Σοάρες στο 80’. Ο Τζίμας έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, αλλά είδε τον Χόβαν να του αρνείται το γκολ. Όχι, όμως, και στον Ισπανό μπακ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 5-0. 

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς, με τον ΠΑΟΚ με την επιβλητική του αυτή νίκη να πιάνει έστω και προσωρινά την τρίτη θέση, περιμένοντας τυχόν στραβοπατήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στα αυριανά (26/11) τους παιχνίδια. Η προσοχή όλων, πλέον, στους Θεσσαλονικείς στρέφεται στο ματς με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, το βράδυ της Πέμπτης (30/11).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68’ Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77’ Τζίμας), Τάισον (68’ Κωσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68’ Σαμάτα)
Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντάνκερλουι, Πεταυράκης, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης (22’ Δεληγιαννίδης), Στάικος (63’ Μασαρίποφ), Μορέιρα, Πηλέας, Τομάς (46’ Θυμιάνης), Μούργος (75’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (63’ Μπαΐροβιτς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0