Football Talk

Πήρε το «ντέρμπι των ξενιτεμένων» η Μακάμπι, νίκησε 3-2 τη Ζόρια και ετοιμάζεται για πρόκριση (videos)

Πήρε το «ντέρμπι των ξενιτεμένων» η Μακάμπι, νίκησε 3-2 τη Ζόρια και ετοιμάζεται για πρόκριση (videos)

Το εξ’ αναβολής «ντέρμπι των ξενιτεμένων» μεταξύ Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζόρια Λουχάνσκ για την  3η αγωνιστική του Conference League, βρήκε νικητές τους Ισραηλινούς με σκορ 3 – 2. Τελικός το παιχνίδι με Γάνδη, με διακύβευμα την πρώτη θέση και το «αυτόματο» πέρασμα «στους 16» της διοργάνωσης. Με τη νίκη αυτή το Ισραήλ προσπέρασε την Ουκρανία στην κατάταξη της UEFA και διεύρυνε την διαφορά από την 19η θέση, όπου βρίσκεται η Ελλάδα.

 

Η αναμέτρηση διεξήχθη στη Gradski Arena της Σερβίας, με τους Ισραηλινούς να «ζευγαρώνουν» τις νίκες τους έναντι των Ουκρανών και να βάζουν «γερά θεμέλια» πρόκρισης στην επόμενη φάση. Τα γκολ για την «ομάδα του λαού» οι συνήθεις ύποπτοι. Ο Εράν Ζάχαβι άνοιξε το σκορ και ο Ντορ Πέρετς με «ντοπιέτα» διεύρυνε το προβάδισμα των ανώτερων Ισραηλινών. Οι Ουκρανοί είχαν απαντήσεις. Πρώτα, ο Γκερέρο μείωσε σε 3 – 1 και λίγα λεπτά πριν από τη λήξη, ο Γκόρμπαχ σημείωσε και δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το 3 – 2. Αυτό, έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα με τους Ισραηλινούς να «σκαρφαλώνουν» στη δεύτερη θέση και τους 9 βαθμούς (έναν πίσω από τη Γάνδη) και τους Ουκρανούς να μένουν χαμηλά (4 βαθμούς), στην τρίτη θέση.

Η αναμέτρηση είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες, προέρχονται από χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 18 (Ισραήλ) και 17 (Ουκρανία) της UEFA. Με τη νίκη αυτή, οι Ισραηλινοί προσπέρασαν τους Ουκρανούς στην 17η θέση της κατάταξης και διεύρυναν τη διαφορά από την 19η θέση όπου βρίσκεται η Ελλάδα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0