Football Talk

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-1: Με την ψυχή στο… στόμα, έσωσαν το βαθμό στο τέλος οι Καταλανοί

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-1: Με την ψυχή στο… στόμα, έσωσαν το βαθμό στο τέλος οι Καταλανοί
«Γκέλα» για την ομάδα του Τσάβι στη Μαδρίτη, όπου έμεινε στο 1-1 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο για τη 14η αγωνιστική της La Liga, ισοφαρίζοντας το γκολ του Ουνάι Λόπεζ από το 39', με αυτογκόλ του Λεζέν στο 82'. 
Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) στη Μαδρίτη, για να αντιμετωπίσει τη φιλόδοξη Ράγιο Βαγιεκάνο, για τη 14η αγωνιστική της La Liga, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, με γκολ του Ουνάι Λόπεζ και αυτογκόλ του Λεζέν. Χωρίς τον τραυματία Τερ Στέγκεν και τον Γκιντογκάν που έμεινε στον πάγκο οι «Μπλαουγκράνα», που είδαν τον Ντε Γιονγκ να επιστρέφει στη δράση μετά από περίπου δύο μήνες.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είδαν τον Ντε Φρούτος να νικιέται εξ’ επαφής από τον Πένια μόλις στο 5’. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Βαλεντάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «Μπλαουγκράνα». Στο 39’ ήρθε και το γκολ που δικαιούταν η Ράγιο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουνάι Λόπεθ, ο Τρέχο σούταρε στα σώματα, αλλά ο Ισπανός μέσος της Βαγιεκάνο πήρε το «ριμπάουντ» και με ξερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πένια, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τους Καταλανούς να μη μπορούν να απειλήσουν την εστία του Ντιμιτριέφσκι.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε κάπως πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με κεφαλιά του Τόρες στο 54΄ την οποία απέκρουσε ο Ντιμιτριέφσκι, και τον Πέδρι στο 56’ να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να απειλήσει ξανά η ομάδα του Τσάβι, με τον Ραφίνια να σημαδεύει το δοκάρι στο 76’ με το αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Οι «Μπλαουγκράνα» θα πετύχουν το πολυπόθητο γκολ στο 82’, όταν μετά από από ωραία μπαλιά του Μαρτίνεζ, ο Μπαλντέ θα βγει από τα αριστερά, θα κάνει τη σέντρα και ο Λεζέν θα στείλει τη μπάλα, άθελα του, στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, με τη Μπαρτσελόνα να μένει τέσσερις και δύο βαθμούς μακριά από Τζιρόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, έχοντας μάλιστα ματς περισσότερο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ράγιο Βαγιεκάνο (Φρανσίσκο Ροντρίγκεζ): Ντιμιτριέφσκι, Μπάλιου, Μουμίν (75’ Σις), Λεζέν, Εσπίνο, Λόπεζ (78’ Ρατιού), Βαλεντάν, Παλαθόν, Ντε Φρούτος (68’ Μπεμπέ), Καμέλο (75’ Φαλκάο), Τρέχο (68’ Πέρεθ)
Μπαρστελόνα (Τσάβι): Πένια, Κανσέλο, Μαρτίνεθ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομέου (55’ Γκιντογκάν), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι (75’ Φεράν Λόπεζ), Γιαμάλ (75’ Ραφίνια), Τόρες (55’ Φέλιξ), Λεβαντόφσκι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0