Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Βαθμός που μοιάζει με… νίκη για τους «κόκκινους», χάρη στον Άρνολντ! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Βαθμός που μοιάζει με… νίκη για τους «κόκκινους», χάρη στον Άρνολντ! (video)

Μεγάλος βαθμός για τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Είχε ανοίξει το σκορ ο Χάαλαντ, ολοκλήρωσε το ματς χωρίς αλλαγές η Σίτι!

Από το πουθενά η Λίβερπουλ πήρε βαθμό στο «Έτιχαντ» με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να ισοφαρίζει στο 80' και να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Σίτι! Σε μετριότατη μέρα οι περισσότεροι «κόκκινοι», που είναι κάτι περισσότερο από χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. 50 γκολ ο Χάαλαντ στην Premier League, πιο γρήγορα από κάθε άλλον στην ιστορία, καμία αλλαγή σε 98' από τον Πεπ!  

Η κατοχή της μπάλας ήταν σε ποσοστά γαλάζιας υπεροχής, με τους γηπεδούχους στο 10ο λεπτό να χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία. Το λάθος του Άλισον και η πάσα πάνω στον Φόντεν επέτρεψε στον Άγγλο να κάνει τελική, αλλά ήταν εύκολη λεία για τον Βραζιλιάνο πορτιέρε.

Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων σε μια από τις σπάνιες επιθέσεις ήταν μια πολύ καλή κεφαλιά του Νούνιες στο 16', με το γκολ να έρχεται από πλευράς Σίτι λίγο πριν το ημίωρο. Με το δεύτερο λάθος του Άλισον σε απομάκρυνση της μπάλας, ο Ακέ κατέβασε, κατάφερε να στείλει τον Χάαλαντ στο κενό των αμυντικών της Λίβερπουλ και ο Νορβηγός πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν το 50ο του τέρμα στην Premier League, φτάνοντας σε αυτή την επίδοση σε 48 παιχνίδια, ταχύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στα πρώτα του δευτέρου, η Λίβερπουλ έδειξε σημάδια επιθυμίας ν' αντιδράσει στο γκολ που είχε δεχθεί, αλλά εμφάνισε και σημάδια αποδιοργάνωσης με μεγάλα κενά ανάμεσα σε άμυνα και μεσοεπιθετική γραμμή, όταν έπρεπε να γυρίσει σε αμυντικό τρανζίσιον. Ακόμα και με τις αλλαγές που έκανε ο Κλοπ ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ντίας και Γκράβενμπερχ σε πρώτο βαθμό, επιχειρούσαν μεν ν' ανεβάσουν τον ρυθμό, αλλά πάλι η Σίτι ήταν εκείνη που απειλούσε περισσότερο.

Ο Ντοκού από αριστερά ήταν μόνιμος κίνδυνος για τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων και πολύ θα ήθελε στο 79' το γύρισμα που έκανε προς τον Χάαλαντ να είχε διαφορετική κατάληξη. Αυτό, διότι δευτερόλεπτα αργότερα, η Λίβερπουλ από το πουθενά βρήκε γκολ ισοφάρισης! Ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ με διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Έντερσον και έγραψε το 1-1, διασώζοντας τον βαθμό για το κλαμπ του λιμανιού, σε ένα μεσημέρι Σαββάτου που δεν βρέθηκε σε καμία περίπτωση στα συνηθισμένα στάνταρ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0