Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 5-2: Ντέρμπι στα... χαρτιά και «πεντάρα» για την παρέα του Μπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 5-2: Ντέρμπι στα... χαρτιά και «πεντάρα» για την παρέα του Μπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό συναντήθηκαν στο Παρίσι την Παρασκευή (24/11) σε ένα ματς για... γερά νεύρα. Η πρωτοπόρος Παρί ουκ ολίγες φορές απειλήθηκε από την φανερά βελτιωμένη Μονακό, όμως ο Μπαπέ «πλήγωσε» με την παρέα του (5-2) την ομάδα που τον... έθρεψε, ενώ ο Ντεμπελέ επιτέλους «λυτρώθηκε».

Φωτιά... έβαλαν στο «Παρκ ντε Πρενς» οι Παριζιάνοι, επικρατώντας επί της Μονακό με «πεντάρα». Οι φιλοξενούμενοι έχουν σημειώσει τρομερή άνοδο την τρέχουσα σεζόν και όλοι περίμεναν πως θα έβλεπαν ένα ντέρμπι. Όσο και αν πίεσαν, όμως, δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με την περσινή πρωταθλήτρια.

Την αρχή έκανε ο Γκονσάλο Ράμος στο 18’, ενώ είχε προηγηθεί το ακυρωθέν γκολ του Βάντερσον. Ούτε πέντε λεπτά δεν πέρασαν και ο Μιναμίνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μπαπέ απείλησε πολλές φορές, με την ευακιρία να του δίνεται μέσω πέναλτι στο 39’, ύστερα από το επικίνδυνο μαρκάρισμα του Μαγκάσα στον Μπαστιέν.

Και ναι, ήρθε η ώρα του Ντεμπελέ να λάμψει! Επιτέλους οι προσπάθειες του απέδωσαν καρπούς και... ξόρκισε το κακό που τον είχε βρει. Στο 70’ σκόραρε το πρώτο του γκολ από πολύ δύσκολη γωνία, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του και μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της Παρί.

Δύο λεπτά αργότερα η καλά μελετημένη ασίστ του Μπαπέ βρήκε τον Βιτίνια, ο οποίος τελείωσε την φάση. Στο 75’ απάντησε ο Μπαλογκούν, όμως πλέον ήταν αργά να γυρίσει το αποτέλεσμα. Καμία ελεημοσύνη οι Παριζιάνοι και στο 96’ ο Κολό Μουανί έδωσε την... χαριστική βολή, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Σκρινιάρ, Ερναντές, Μουκιέλε, Ρουίθ (82’ Σολέρ), Ουγκάρτε, Βιτίνια, Ντεμπελέ (72’ Μπαρκολά), Ράμος (71’ Κολό Μουανί), Μπαπέ

Μονακό (Α. Χούτερ): Κον, Σίνγκο, Μαριπάν, Μαγκάσα, Βάντερσον (79’ Ντιατά), Καμαρά (79’ Μπεν Γιεντέρ), Ζακάρια, Γιάκομπς, Μιναμίνο (79’ Ακλιούς), Γκόλοβιν, Μπαλογκούν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0