Football Talk

Τρία ματς, τρεις θέσεις... πάνω η Ελλάδα στο Ranking της FIFA! (video)

Τρία ματς, τρεις θέσεις... πάνω η Ελλάδα στο Ranking της FIFA! (video)

Η ισοπαλία με τη Γαλλία, ήταν το μπόνους. Οι βάσεις για την άνοδο της Ελλάδας στο Ranking της FIFA, είχαν μπει αρκετά νωρίτερα...

Η Εθνική μετά τις αναμετρήσεις με Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Γαλλία αναμένεται να εξασφαλίσει τη θέση Νο.48 στο FIFA Ranking. Κάτι που είχαμε καταφέρει τον Ιούνιο του 2022, όταν η Ελλάδα έκανε το 4/4 στο Nations League, και είχαμε μία νίκη και μία ήττα στα φιλικά, αρχή του… κεφαλαίου Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Τα τρία αυτά παιχνίδια δεν ξεκίνησαν ιδανικά, καθώς η αρχή έγινε με εντός έδρας ήττα από την Ολλανδία στην OPAP Arena (16/10). Η Εθνική παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος όμως το πέναλτι του Βαν Ντάικ… κλείδωσε  για τους «οράνιε» την πρόκριση στο EURO 2024.

Στην φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Νέα Ζηλανδία ο Πογέτ δοκίμασε αρκετές αλλαγές, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως θετικό. Στη νίκη με 2-0 (17/11) τα βλέμματα όλων πήγαν στο νεαρό Γιάννη Κωσνταντέλια που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως βασικός με την Εθνική, βρίσκοντας μάλιστα και τον δρόμο προς τα δίχτυα.  

Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι είναι αδιαμφισβήτητα η ισοπαλία απέναντι στην φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, Γαλλία (2-2, 21/11). Μπορεί οι «μπλε» να πήραν το προβάδισμα, όμως με ένα ξέσπασμα πέντε λεπτών, οι ΜπακασέταςΙωαννίδης έφεραν τα… πάνω κάτω. Οι ποιότητα της Γαλλίας μίλησε στο τέλος και ο Φοφανά γλίτωσε την χώρα του από μία αναπάντεχη ήττα.  

Πλέον η Εθνική Ελλάδος πρόκειται να τοποθετηθεί στην 48ο θέση, πάνω από Κόστα Ρίκα και Βενεζουέλα, «κυνηγώντας» το Καμερούν, με την Σλοβακία.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0