Football Talk

Ιστορία από… παραμύθι: Πώς μπορεί ομάδα των προκριματικών χωρίς νίκη και με επτά ήττες να πάει στο EURO;

Ιστορία από… παραμύθι: Πώς μπορεί ομάδα των προκριματικών χωρίς νίκη και με επτά ήττες να πάει στο EURO;

Γίνεται μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα προκριματικά του EURO 2024, εν τέλει να βρεθεί σε αυτό; Ναι, γίνεται. Η Εσθονία αποδεικνύει πως τρόπος υπάρχει. Το Nations League υπάρχει για τέτοιου είδους ιστορίες, με το ματς απέναντι στην Πολωνία να είναι «ιστορικό»!

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Και όμως μπορεί. Η Εσθονία κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play – off του EURO 2024, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία αναμέτρησή της στα προκριματικά του θεσμού.

Η ομάδα του Τόμας Χάμπερλι, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της και τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, Καρλ – Γιάκομ Χάιν, ηττήθηκε στα επτά από τα οκτώ ματς που έδωσε.

Δέχθηκε 22 γκολ στις εν λόγω αναμετρήσεις, ενώ η ίδια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις δύο φορές, έχοντας αισίως γνωρίσει δύο διαδοχικές ήττες, από Σουηδία και Βέλγιο, αμφότερες με 2-0.

Συζητάμε για μία ομάδα που έχει χαμηλότερο αριθμό γκολ υπέρ της από το Σαν Μαρίνο, το οποίο ας μην ξεχνάμε πως σκόραρε σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις στα προκριματικά.

Και παρόλα αυτά, η Εσθονία θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, προκειμένου να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Για ποιον λόγο; Διότι στο Nations League, στον τελευταίο όμιλο όπου και αγωνίστηκε, ήταν μακρά η κορυφαία του γκρουπ.

Κέρδισε και τις τέσσερις αναμετρήσεις της, συγκέντρωσε 12 βαθμούς και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα play – off, σε συνάρτηση με το ότι η Μολδαβία, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε βάρος της Τσεχίας, στα προκριματικά.

Σαφώς και η Εσθονία του Χάιν δεν είναι φαβορί για να παρευρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα συναντήσει άλλωστε την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ποιος μπορεί όμως να μην της δώσει τα εύσημα, που έχει φτάσει ως εδώ, με μία άκρως ιδιαίτερη ιστορία να τη χαρακτηρίζει;

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0