Football Talk

RMC Sport: «Χωρίς goal line technology για οικονομία, στερώντας στη Γαλλία την πρωτιά στο Ranking της FIFA»

RMC Sport: «Χωρίς goal line technology για οικονομία, στερώντας στη Γαλλία την πρωτιά στο Ranking της FIFA»

Έντονα παράπονα έχουν στη Γαλλία για τη μη χρησιμοποίηση του goal line technology στον αγώνα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο ναι, αλλά σίγουρα όχι και… αδιάφορη! Η Ελλάδα υποχρέωσε τη Γαλλία στην πρώτη της απώλεια βαθμών στην προκριματική φάση του EURO 2024 (21/11, 2-2), με μία φάση των «μπλε» λίγα λεπτά πριν το φινάλε, να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο λόγος είναι πως θεωρούν ότι η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή, αλλά το VAR είχε αντίθετη άποψη. Το RMC Sport αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο θέμα, επισημαίνοντας ότι η απουσία του goal line technology από την αναμέτρηση είναι πιθανότατα ευθύνη της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA.

Οι γηπεδούχοι υπογράφουν στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή της τεχνολογίας και αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα.

Η μη χρησιμοποίηση στα προκριματικά του EURO ίσως ήταν λόγω επιθυμίας να γίνει οικονομία από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να κόστισε μια νίκη για τη Γαλλία, μια απόλυτα νικηφόρα πορεία και την πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA
».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0