Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 4ος όμιλος: Κροατία και Τουρκία φύγανε... αγκαζέ για Γερμανία (video)

Προκριματικά EURO 2024, 4ος όμιλος: Κροατία και Τουρκία φύγανε... αγκαζέ για Γερμανία (video)

Αύλαια έριξε η... φάση των προκριματικών του Euro 2024 την Τρίτη (21/11) και στον τέταρτο όμιλο παραλίγο να γίνει η ανατροπή με τις Ουαλία και Κροατία να... φλέγονται, κυνηγώντας την πρόκριση. Τελικά, οι Κροάτες αγκαλιά με τους Τούρκους και φύγανε για Γερμανία, ενώ οι Ουαλοί θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μια θέση στα πλεί οφ του Μαρτίου.

Όλα έδειχναν πως η Κροατία δεν θα κερδίσει την απευθείας πρόκριση. Η Ουαλία όρμησε από την αρχή σαν... σίφουνας πάνω στην Τουρκία. Παρόλο που δεν είχε πλεονέκτημα στην κατοχή της μπάλας, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να «ανοίξουν» το παιχνίδι τους.

Μόλις στο 7ο λεπτό επιβλήθηκε με τον Νέκο Γουίλιαμς, ο οποίος «τσίμπησε» την ασίστ του Χάρι Γουίλσον στην άκρη της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία σε μια δύσκολη, όμως εξαιρετική προσπάθεια.

Παρόλα αυτά, μια στιγμή και λίγη τύχη  χρειάστηκαν για να έρθει το ματς στα ίσα. Ο Γιαζίτσι εκτέλεσε πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα του, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Γουόρντ. Έτσι, το τελικό 1-1 ήταν σημαντικό για να κρατήσει τους Τούρκους στην πρώτη θέση, μιας και το εισιτήριό τους το είχαν ήδη κλείσει.

Η Κροατία, παρά την ξεκάθαρη υπεροχή της απέναντι στην Αρμενία άργησε πολύ να βρει το γκολ και προς στιγμήν θα πίστευε κανείς πώς η πρόκριση μέσω Nations League έμοιαζε ως το πιο πιθανό σενάριο.

Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Σόσα έστειλε την μπάλα βαθειά μέσα στην περιοχή, όπου βρήκε τον Μπουντιμίρ αμαρκάριστο και μια κεφαλιά ήταν αρκετή  για την πρόκριση. Ο ήρωας των Κροατών σκόραρε εκ νέου στο 52’, όμως προηγήθηκε φάουλ και το γκολ ακυρώθηκε και ο αγώνας έληξε 1-0.

Κροατία και Τουρκία πετάνε για Γερμανία, ενώ η Ουαλία θα έχει άλλη μια ευκαιρία στα πλέι οφ του Μαρτίου, μέσω Nations League, να διεκδικήσει και εκείνη ένα εισιτήριο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

1.Τουρκία 8 17 (14-7)

2.Κροατία 8 16 (13-4)

3.Ουαλία 8 12 (10-10)

4.Αρμενία 8 8 (9-11)

5.Λετονία 8 3 (5-19)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0