Football Talk

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Τέτοια ΕΘΝΙΚΑΡΑ να 'σαι, και μη φοβάσαι, στο EURO θα 'σαι! (video)

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Τέτοια ΕΘΝΙΚΑΡΑ να 'σαι, και μη φοβάσαι, στο EURO θα 'σαι! (video)

Η Ελλάδα με μία «συγκινητική» εμφάνιση, έφτασε κοντά σε μία ανεπανάληπτή νίκη απέναντι στο «μεγαθήριο» Γαλλία. Όμως στο τέλος η ποιότητα των «μπλε» τους χάρισε την ισοπαλία (2-2, 21/11).

Με ελληνική ψυχή η Ελλάδα «τρέλανε» τους Γάλλους στο φινάλε των προκριματικών για το Euro 2024 και έκανε ανατροπή μέσα σε 5 λεπτά. Οι «μπλε» όμως είχαν για… σωτήρα τον Φοφανά που με «κανονιά» έδωσε τον βαθμό στην χώρα του (2-2, 21/11)

Η πρώτη επικίνδυνη επίθεση ανήκε στην Γαλλία. Στο 11ο λεπτό ο Τ. Ερνάντεζ με μία σέντρα σουτ, ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να διώξει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Ντεμπελέ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην «γαλανόλευκη» περιοχή, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε πάνω στον Έλληνα κίπερ.

Ο Γκριεζμάν δοκίμασε το «φαρμακερό» του αριστερό πόδι από μακριά, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει θεαματικά στο 15ο λεπτό.

Κοντά στο γκολ έφτασαν οι «μπλε» όταν ο Γκριεζμάν στο 33ο λεπτό από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι την Ελλάδας . Τρομερή μπαλιά του Φοφανά η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 42ο λεπτό ο Κόλο Μουανί πήρε την μπάλα από πλάγια θέση και με ένα τρομερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο από την κλειστή του γωνία για το 1-0. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε την μπάλα από το… μάτι της βελόνας.

Η πρώτη σοβαρή απειλή για την Εθνική μας ομάδα, ήρθε από τον Φώτη Ιωαννίδη στο 50ο λεπτό. Ο φορ της Ελλάδας πήρε την μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Ρέτσου, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν είχε στόχο.

Η συνέχεια ήταν… μοναδική με Μπακασέτα και Ιωαννίδη να φέρνουν τα πάνω κάτω.

Ο «κάπτεν» πήρε την μπάλα από το κακό διώξιμο των Γάλλων και με υπέροχο σουτ την έστειλε «συστημένη» στα δίχτυα για το 1-1 στο 56ο λεπτό.

Η ανατροπή δεν άργησε και στο 61’ ο Γιαννούλης «ζάλισε» τους Γάλλους με τον Ιωαννίδη να κάνει από κοντά το 2-1

Δεν κράτησε πολύ το «πάρτι» στις κερκίδες της OPAP Arena, καθώς η Γαλλία επανήλθε και πάλι στο παιχνίδι.

Στο 74ο λεπτό ο Φoφανά με σουτ «δυναμίτη» ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Εμπαπέ στο τέλος πήγε να… κλέψει το παιχνίδι, όμως ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος απέκρουσε με την μπάλα να σταματά και στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Μασούρας, Ιωαννίδης

Γαλλία (Ν. Ντεσάντ): Σάμπα, Ερνάντεζ, Σαλιμπά, Κουντέ, Ερνάντεζ, Φοφανά, Ραμπιότ, Κόλο Μουανί, Γκριεαζμάν, Ντεμπελέ, Ζιρού

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0