Football Talk

Αδιάφορη η Γαλλία απέναντι στην Ελλάδα; Υπάρχει λόγος για να το ξανασκεφτείτε... (video)

Αδιάφορη η Γαλλία απέναντι στην Ελλάδα; Υπάρχει λόγος για να το ξανασκεφτείτε... (video)

Αν ο Ντεσάν απαίτησε το ρεκόρ απέναντι στο Γιβραλτάρ, σιγά μην αφήσει μια παγκόσμια πρωτιά στην «τύχη» της, για χάρη της Ελλάδας.

Η OPAP Arena φοράει τα καλά της. Η Ελλάδα υποδέχεται τη Γαλλία (21/11, 21:45) στην τελευταία αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου, για το EURO 2024.

Μία ιδιαίτερη περίσταση, με την «παρέλαση» τόσων αστέρων στη χώρα μας, που σίγουρα τη φανταζόμασταν αλλιώς. Μάλλον πιο σωστά, θα την θέλαμε αλλιώς, και όχι αδιάφορη, και για τις δύο πλευρές.

Ή μήπως για τη Γαλλία, δεν είναι και τόσο αδιάφορο το παιχνίδι;

Βαθμολογικά, το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν δεν χρειάζεται κάτι. Έχει το 7/7, έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην τελική φάση και απλώς, διεκδικεί το «απόλυτο».

Μέσα σε όλα, συνέτριψε και το Γιβραλτάρ (18/11, 14-0), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της ιστορίας του, αλλά και αυτής των προκριματικών του EURO.

Παράλληλα, όμως, κυρίως χάρη στην Ουρουγουάη και όχι στην... 14αρα του, έπιασε και μία ακόμα κορυφή: αυτήν στο Ranking της FIFA!

Η ήττα της Αργεντινής από την Ουρουγουάη, της αφαίρεσε 17 πόντους από το σύστημα βαθμολόγησης, και το... φτωχό +0.51 της Γαλλίας, ως «ανταμοιβή» για τα 14 γκολ στο Γιβραλτάρ, την έφεραν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με 1.853,62 πόντους, έναντι 1.843,85 της «αλμπισελέστε».



Οι εν λόγω αλλαγές έχουν «κλειδώσει» και θα αναρτηθούν στο σάιτ της FIFA στις 30/11, φέρνοντας τη Γαλλία ξανά στο Νο.1 του κόσμου, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που είχαν «γευτεί» τη συγκεκριμένη μοναξιά, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018, αμέσως μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στα γήπεδα της Ρωσίας.



Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, Βέλγιο, Βραζιλία και εσχάτως, Αργεντινή, βρέθηκαν στην κορυφή.

Απέναντι στην Ελλάδα, η Γαλλία διεκδικεί 4.32 πόντους, που προκύπτουν από ένα σύνθετο υπολογισμό, με την απόσταση των πόντων των δύο ομάδων στο Ranking της FIFA, να καθορίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου, την τελική τιμή. Αυτοί οι 4.32 πόντοι, θα ανεβάσουν το σύνολο της Γαλλίας στους 1.857,94, δηλαδή στο +14 από την Αργεντινή.

Πολλοί πόντοι δεν είναι, ούτε τόσο ασφαλής απόσταση, αλλά αν κρίνει κανείς από τη «λύσσα» του Ντιντιέ Ντεσάν και του συνόλου του, για ρεκόρ και πρωτιές, σιγά μην τους αφήσουν «αμαχητί»...

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0