Football Talk

Ο Βέρμπιτς «σφράγισε» την πρόκριση της Σλοβενίας στο EURO 2024 και στέλνει το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα!

Ο Βέρμπιτς «σφράγισε» την πρόκριση της Σλοβενίας στο EURO 2024 και στέλνει το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα!
Φινάλε με αίσιο τέλος για τους Σλοβένους! Ο Βέρμπιτς με γκολάρα στο 86' κλείδωσε την πρόκριση, και στέλνει το Καζακστάν στο δρόμο της Εθνικής μας, στο μονοπάτι του Nations League! Νίκες για Βόρειο Ιρλανδία και Φινλαδία, στα υπόλοιπα παιχνίδια του 8ου ομίλου.

Η Σλοβενία θα είναι στο EURO 2024! Το Καζακστάν πάλεψε για την πρόκριση, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1, και θα βρεθεί το Μάρτιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τα playoffs του Nations League, ως αντίπαλος της Ελλάδας. Φανταστικό γκολ του Βέρμπιτς, ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Τσέριν και Σπόραρ. Νίκες χωρίς κάποια βαθμολογική σημασία από Βόρεια Ιρλανδία και Φινλανδία, στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου.



Στο EURO 2024 η Σλοβενία με γκολάρα Βέρμπιτς, το Καζακστάν στο δρόμο της Εθνικής μας

 

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου διεξήχθη στη Λουμπλιάνα. Εκεί όπου η Σλοβενία ξεκίνησε με βασικούς τους Τσέριν και Σπόραρ, αλλά είδε έναν άλλον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να έρχεται από τον πάγκο, και να «καθαρίζει» τη νίκη-πρόκρισης. Ο λόγος για τον Βέρμπιτς, που με φανταστικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 86ο λεπτό!


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πριν το ημίχρονο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σέσκο, στο 41ο λεπτό. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν καθαρίσει από νωρίς, το Καζακστάν ισοφάρισε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Οράζοφ (48’), και έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Οι Καζάκοι προσπάθησαν να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα, που θα τους έφερνε στην πρόκριση, όμως ο Βέρμπιτς με ένα εκπληκτικό γκολ τους «έκοψε» τα όνειρα! Ο άσσος του Παναθηναϊκού πήρε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, και αφού συνέκλινε, την έστειλε συστημένη στη γωνία του Σάτσκι!

Έτσι, η Σλοβενία, των Τσέριν, Βέρμπιτς και Σπόραρ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καζακστάν, στην προσπάθειά της για πρόκριση μέσω του Nations League.

Τιμώρησε τους χαλαρούς Δανούς η Βόρεια Ιρλανδία


Η Δανία είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση, συνεπώς η επίσκεψή της στην έδρα της Βορείου Ιρλανδίας είχε χαρακτήρα… αγγαρείας.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των βορειοευρωπαίων, και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. Ο Πράις άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Σμάιχελ στο 60ο λεπτό, με τον Τσάρλς να κλείνει το σκορ στο 81ο.

Στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» η Φινλανδία


Το Σαν Μαρίνο άντεξε για ένα ημίχρονο, αλλά «λύγισε» στην επανάληψη κόντρα στους, σαφώς, ποιοτικότερους Φινλανδούς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να δυσκολεύονται στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν μπροστά στο σκορ με δύο γρήγορα γκολ του Σοΐρι, σε διάστημα οκτώ λεπτών (50’, 58’), και τελείωσαν την αναμέτρηση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0