Football Talk

Το εγχείρημα του ΠΑΟΚ… πέτυχε: Από τον Κωνσταντέλια στον Κουλιεράκη και τον Τσιγγάρα, φορώντας τη γαλανόλευκη!

Το εγχείρημα του ΠΑΟΚ… πέτυχε: Από τον Κωνσταντέλια στον Κουλιεράκη και τον Τσιγγάρα, φορώντας τη γαλανόλευκη!

Φαντάζει εντυπωσιακό. Μοιάζει με σύμπτωση. Αλλά έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, δύο παιδιά που έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα τον τελευταίο έναν χρόνο, κλήθηκαν στην Εθνική με 365 ημέρες διαφορά.

Ήταν Νοέμβριος του 2022 και πλησιάζαμε σε ένα από τα 19 ματς που έχει δώσει ο Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Θα αντιμετωπίζαμε τη Μάλτα, εκτός έδρας, σε φιλική αναμέτρηση, και ο Ουρουγουανός προπονητής αποφάσισε να καλέσει αρκετό… νέο κόσμο για την εν λόγω συνάντηση.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος εξαργύρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ. Έμελλε να αγωνιστεί στις 17 εκείνου του μήνα, για πρώτη φορά με το εθνόσημο, λαμβάνοντας 45 λεπτά ως χρόνο συμμετοχής, στο τελικό 2-2, με την ισοφάριση του Ταξιάρχη Φούντα στο φινάλε.

Έκτοτε, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχει δώσει πέντε ματς με την Ελλάδα, με πιο δύσκολο εγχείρημα προφανώς το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ολλανδία. «Ξάφνιασε» ο Πογέτ τους «οράνιε» με την τριάδα στην άμυνα, έπαιξε στο αριστερό άκρο αυτής ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ και τα πήγε περίφημα.

Ένα χρόνο και… τρεις ημέρες μετά, ήρθε η ώρα ενός ακόμη συμπαίκτη του να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα. Ο λόγος για τον Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος μαζί με τον Κουλιεράκη και φυσικά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ και πολύτιμο «γρανάζι» για το μέλλον της χώρας μας.

Έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και οι απουσίες στη μεσαία γραμμή, τον συμπεριέλαβαν απρόσμενα στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού. Το εγχείρημα του ΠΑΟΚ πέτυχε. Ένας χρόνος ήταν αρκετός. Και να σκεφτεί κανείς πως πριν από οκτώ μήνες, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας!

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0