Football Talk

Γερμανία, ακούς; Ισπανία και Σκωτία έρχονται στο EURO 2024 με… φόρα! (video)

Γερμανία, ακούς; Ισπανία και Σκωτία έρχονται στο EURO 2024 με… φόρα! (video)

Και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος των προκριματικών. Ισπανία και Σκωτία «γιόρτασαν» το επικείμενο ταξίδι τους στη Γερμανία, με τη «φούρια ρόχα» να επικρατεί με 3-1 της Γεωργίας και το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να μένει στο 3-3 με τη Νορβηγία στο «Χάμπτεν Παρκ». Ανησυχία για την κατάσταση του Γκάβι, 8η σερί νίκη οι Ισπανοί, σε όλες τις διοργανώσεις!

Πρόκειται για μία από τις πιο σταθερές, αν όχι η σταθερότερη ομάδα, των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη Σκωτία να το αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά. Σε αυτή την περίπτωση απέναντι στη Νορβηγία, με τους γηπεδούχους ναι μεν να μην κερδίζουν, καθώς ισοφαρίστηκαν στο φινάλε, αλλά γενικώς να είναι εξαιρετικοί, παρά το τελικό 3-3.

 

Το ματς δεν αποτέλεσε απλή υπόθεση για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ, η οποία μάλιστα χρειάστηκε ανατροπή, αλλά δεν έφτασε στο τρίποντο.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, ισοφάρισε με πέναλτι του ΜακΓκιν στο 13ο λεπτό και παρότι η Νορβηγία δεν είχε στη διάθεσή της τον Έρλινγκ Χάαλαντ, βρήκε τον τρόπο να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα.

Ο Λάρσεν έκανε το 2-1 στο 20ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί και βρήκαν ξανά τη λύση. Ο Όστιγκαρντ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Άρμστρονγκ έδωσε προβάδισμα στη Σκωτία, για πρώτη φορά στο ματς, με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Άρμστρονγκ, αλλά η ισοφάριση έλαβε χώρα στο 86’, μετά από κακή ανασταλτική λειτουργία και κεφαλιά του Ελιονούσι. Ακόμη και έτσι όμως, οι Σκωτσέζοι θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι!

Όχι όμως, έχοντας προκριθεί ως η κορυφαία ομάδα του ομίλου. Διότι η Ισπανία ναι μεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Γεωργία, έχοντας χάσει και τον Γκάβι με τη μορφή τραυματισμού, αλλά η δουλειά… έγινε.

Η «φούρια ρόχα» είδε τον Τόρες να της δίνει το προβάδισμα στο 55’ και το αυτογκόλ του Λοτσοσβίλι στο 72’, διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Κβαρατσχέλια ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους, αλλά η 8η συνεχόμενη νίκη των Ισπανών σε όλες τις διοργανώσεις, είναι γεγονός!

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Ισπανία 21 8 (25-5)

2.Σκωτία 19 8 (17-7)

3.Νορβηγία 10 8 (13-12)

4.Γεωργία 8 8 (12-18)

5.Κύπρος 8 0 (3-28)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0