Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 7ος όμιλος: Έδειξε... «αυτοκτονικές» τάσεις αλλά τελικά προκρίθηκε η Σερβία

Προκριματικά Euro 2024, 7ος όμιλος: Έδειξε... «αυτοκτονικές» τάσεις αλλά τελικά προκρίθηκε η Σερβία
Η Σερβία έκανε τα εύκολα δύσκολα, κόντρα στους Βούλγαρους (2-2), αλλά τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, σε συνδυασμό και με την ήττα του Μαυροβουνίου στην Ουγγαρία (3-1). Βασικοί αγωνίστηκαν οι Ζίβκοβιτς, Τζούρισιτς, Γιόβετιτς και Ντεσπόντοφ, ως αλλαγή πέρασε στο φινάλε ο Μλαντένοβιτς.

Φινάλε με αίσιο τέλος για τους Σέρβους! Η ομάδα των Ζίβκοβιτς, Τζούρισιτς και Μλαντένοβιτς, θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας, παρά την... «αυτοχειρία» που πήγε να κάνει. Το Μαυροβούνιο βρέθηκε κοντά στο θαύμα, αλλά δεν άντεξε την πίεση και λύγισε στην έδρα των Ούγγρων.



Παραλίγο να… βγάλει τα μάτια της η Σερβία

Οι Σέρβοι έπρεπε απλώς να μην ηττηθούν από τη Βουλγαρία, για να μην εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του Μαυροβουνίου. Και για μια στιγμή, οι Βούλγαροι τους έβαλα στα «σχοινιά», αφού ανέτρεψαν την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν και να τελειώνουν την υπόθεση-πρόκριση.

Οι Σέρβοι έψαξαν το γρήγορο γκολ, για να τελειώσουν με την υπόθεση πρόκριση από νωρίς, και το βρήκαν στο 16ο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Βέλκοβιτς.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους μαχητικούς Βούλγαρους να ανατρέπουν την κατάσταση, αρχικά ισοφαρίζοντας με τον Ρούσεφ (59’) και έπειτα με ένα γκολ-προσωπική υπόθεση του Ντεσπόντοφ (69’).

Η Σερβία έδειξε «αυτοκτονικές» τάσεις, αλλά κατάφερε τελικώς να κάνει το 2-2 με τον Μπάμπιτς (82’), και σε συνδυασμό με την ήττα του Μαυροβουνίου στην Ουγγαρία να γιορτάσει την περιπετειώδη πρόκρισή τους στο Euro 2024.

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς) : Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς, Μπάμπιτς, Κόστιτς (85’ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς (76’ Ίλιτς), Γκούντελι, Ζίβκοβιτς (76’ Ράντονιτς), Τάντιτς, Τζούρισιτς (62’ Βλάχοβιτς), Μίτροβιτς (85’ Μλαντένοβιτς)

Βουλγαρία (Ίλιαν Ίλιεφ) : Νάουμοφ, Τουρίτσοφ, Πετκόφ, Ατανάσοφ, Ποπόφ, Γκρούεφ, Μίντσεφ (46’ Ρούσεφ), Κράστεφ (77’ Μπορούκοφ), Κράεφ (77’ Τσότσεφ), Ντεσπόντοφ, Κόλεφ (77’ Ίλιεφ)

Πλησίασε στην πρόκριση, αλλά δεν άντεξε το Μαυροβούνιο

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πάση-θυσία τη νίκη, και παράλληλα να μην κερδίσει η Σερβία. Όμως, αν και προηγήθηκαν με τον Ρούμπετζιτς στο 36’, είδαν τους Ούγγρους να ανατρέπουν την κατάσταση στο δεύτερο μέρος, και να τους στερούν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Η πίεση του πρώτου ημιχρόνου απέφερε καρπούς για τους Μαυροβούνιους. Ο Γιόβετιτς έβγαλε άλλη μια ασίστ, αυτή τη φορά στον Ρούμπεζιτς, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, και τότε ανέλαβε δράση ο Σομποσλάι, για να ανατρέψει την κατάσταση, μέσα σε δύο λεπά! Αρχικά, ο φοβερός Ούγγρος ισοφάρισε για τη χώρα του με ένα εντυπωσιακό σλάλομ, και ωραίο διαγώνιο τελείωμα. Και πριν προλάβουν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι είχε συμβεί, ο άσσος της Λίβερπουλ βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μιγιάτοβιτς, και δεν λάθεψε, με το 2-1 να στέλνει ουσιαστικά τους Μαυροβούνιους εκτός Euro 2024. Οι γηπεδούχοι έβαλαν το «κερασάκι» στην τούρτα στις καθυστερήσεις, με τον Ναγκί να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 3ο λεπτό.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσσι) : Ντίμπους, Σάλαι, Λάνγκ, Μπάλογκ, Ναγκί, Στάιλς (64’ Χόρβαθ), Α. Ναγκί (90+5 Σουχοντόφσκι), Μπόλα (46’ Νέγκο), Γκάζνταγκ (46’ Καλμάρ), Σομποσλάι, Άνταμ (80’ Νέμεθ)

Μαυροβούνιο (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς) : Μιγιάτοβιτς (58’ Τζούκιτς), Ρούμπεζιτς (76’ Ραίτσκοβιτς), Σάβιτς, Βούγιασιτς, Βέσοβιτς (55’ Μ. Βούκσεβιτς), Γιάνκοβιτς (70’ Ραντούλοβιτς), Κούτς, Καμάι (70’ Κρίστοβιτς), Βούκσεβιτς, Όσμασιτς, Γιόβετιτς


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0