Football Talk

Το Μαυροβούνιο έχει τον ηγέτη του: Η ηλικία είναι... νούμερο για τον Γιόβετιτς και οι αριθμοί του το αποδεικνύουν!

Το Μαυροβούνιο έχει τον ηγέτη του: Η ηλικία είναι... νούμερο για τον Γιόβετιτς και οι αριθμοί του το αποδεικνύουν!

Από το… χέρι έχει πάρει το Μαυροβούνιο ο αρχηγός του, Στέφαν Γιόβετιτς. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει συμμετοχή σε επτά γκολ της εθνικής του ομάδας, στις τελευταίες έξι εμφανίσεις του, δείχνοντας πως είναι ο ηγέτης της, ακόμη και αν τα χρόνια πέρασαν.

Ο Στέφαν Γιόβετιτς αποδεικνύεται καθοριστικός για την εθνική του ομάδα! Σε έναν δύσκολο όμιλο προκριματικών Euro 2024, ο βετεράνος επιθετικός προσπάθησε τα μέγιστα, ώστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του να πάρει την πρόκριση. Μια ματιά στους αριθμούς του αρκεί, για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικός ήταν σε αυτή τη διαδικασία.

Στο ματς με την Ουγγαρία (19/11), ο Στέφαν Γιόβετιτς πάσαρε με το κεφάλι στον Ρούμπεζιτς, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτή ήταν η τέταρτη ασίστ του Μαυροβούνιου επιθετικού, στις τελευταίες του έξι εμφανίσεις με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας.

Όμως, το κοντέρ δε σταματάει εκεί. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, συμβάλλει τα μέγιστα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Βαλκανικής χώρας, και στον τομέα του σκοραρίσματος. Εκτός από τις τέσσερις ασίστ, ο Γιόβετιτς έχει σημειώσει και τρία γκολ, σε καθοριστικές νίκες της ομάδας του, στην προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2024!

Αναλυτικά, οι επιδόσεις του Γιόβετιτς στις τελευταίες έξι συμμετοχές του με το Μαυροβούνιο:

Προκριματικά Euro 24

7/9/23 Λιθουανία – Μαυροβούνιο (2-2, ασίστ)

10/9/23 Μαυροβούνιο – Βουλγαρία (2-1, γκολ)

17/10/23 Σερβία – Μαυροβούνιο (3-1, γκολ)

16/11/23 Μαυροβούνιο – Λιθουανία (2-0, γκολ και ασίστ)

19/11/23 Ουγγαρία – Μαυροβούνιο (0-1, ασίστ)

Φιλικά

12/10/23 Μαυροβούνιο – Λίβανος (3-2, ασίστ)

Θοδωρής Γκίνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0