Football Talk

Προκριματικά Euro 2024, 9ος Όμιλος: «Τσέκαραν» από... τώρα τα εισιτήριά τους Ελβετία και Ρουμανία

Προκριματικά Euro 2024, 9ος Όμιλος: «Τσέκαραν» από... τώρα τα εισιτήριά τους Ελβετία και Ρουμανία

Έγινε η δουλειά για τα φαβορί του 9ου Ομίλου, καθώς Ελβετία και Ρουμανία πήραν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Η προτελευταία αγωνιστική του 9ου Ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, ανέδειξε τις δύο ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση! Ελβετία και Ρουμανία «τσέκαραν» τα εισιτήριά τους, και θα δώσουν το παρόν στα γήπεδα της Γερμανίας.

«Γκέλαρε», αλλά προκρίθηκε μέσω... Ρουμανίας η Ελβετία


Οι Ελβετοί δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, αλλά μπήκαν μπροστά στο σκορ, θέτοντας γερές βάσεις πρόκρισης, με την έναρξη του δεύτερου. Ο Βάργκας στο 47’ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι, με κοντινή κεφαλιά, και έδωσε στους γηπεδούχους αυτό που ζητούσαν, ώστε να απελευθερωθούν από το άγχος.

Ωστόσο, το Κόσοβο δεν παράτησε τα «όπλα», και ισοφάρισε στο 83’ με σουτ του Χισένι.

Παρά το σοκ που υπέστησαν οι γηπεδούχοι, το «διπλό» της Ρουμανίας στην έδρα του Ισραήλ, τους έδωσε και μαθηματικά το εισιτήριο για το Euro 2024 από σήμερα (18/11).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν) : Ζόμερ, Κομέρ, Ακάντζι, Ελβέντι, Γκαρσία, Φρόιλερ (66’ Έμπισερ), Τσάκα, Ζακάρια, Σακίρι, Βάργκας (75’ Αμντούνι), Οκαφόρ (75’ Ντόιγ)

Κόσοβο (Πριμόζ Γκλίχα) : Μπεκιάι, Ντελόβα, Αλίτι, Κρασνίτσι, Χαντεργκιονάι (73’ Χισένι), Ζίμπα, Βοϊβόντα, Μπερίσα (66’ Κορένιτσα), Μπιτίκι (46’ Καστράτι), Μουσλίγια, Ρασάνι (46’ Ζεκίρι)


Με ανατροπή πήραν την πρόκριση οι Ρουμάνοι

Η Ρουμανία, αν και βρέθηκε με την έναρξη του αγώνα πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζάχαβι στο 2ο λεπτό, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση. Οι Πούσκας (10’) και Χάτζι (63’) πέτυχαν τα «χρυσά» γκολ των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν… φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο, και σκόραραν αμφότερες στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ζάχαβι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Πούσκας να απαντά και να ισοφαρίζει για τους Ρουμάνους στο 10ο.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με ωραίο σουτ του Χάτζι εντός περιοχής (63’), παίρνοντας σκορ πρόκρισης.

Η κόκκινη του Μιχάιλα στο 84’, έδωσε στους Ισραηλινούς το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά πλέον ήταν αργά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς.

Ισραήλ (Αλόν Χάζαν) : Γκλάζερ, Ντάσα (62’ Κανικόφσκι), Μιγκέλ Βίτορ, Γκόλντμπεργκ, Ρεβίβο (76’ Μπαρίμπο), Γκλουκ, Λάβι (62΄Φάνι), Πέρετζ, Τούργκεμαν, Χαλαϊλί (77’ Γιόρνο), Ζάχαβι

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου) : Μολντόβαν, Ράτσιου, Σκρέτσιου (77’ Μ. Μάριν), Μπούρτσα, Ντράγκουσιν, Μπάνκου, Χάτζι (65’ Κομάν), Μάριν, Στάντσιου, Ντράγκους (65’ Μιχάιλα), Πούσκας

 




Νίκη γοήτρου για την Λευκορωσία

 

Νωρίτερα, οι Λευκορώσοι πήραν νίκη γοήτρου στην έδρα τους κόντρα στην ουραγό Ανδόρρα με 1-0.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Άλβαρεθ, αλλά βρήκαν το γκολ προς το τέλος του παιχνιδιού με τον Λάπτεφ, που αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή.

Έτσι, τερμάτισαν στην προτελευταία θέση του ομίλου με 9 βαθμούς, αφήνοντας «ουραγό» την Ανδόρρα.

Λευκορωσία (Κάρλος Φερέρ) : Ιγκνάτοβιτς, Κάρποβιτς (63’ Μπαχάρ), Παρκομένκο, Βόλκοφ, Πάβλοβετς, Πεκένιν (74’ Λάπτεφ), Καπλένκο (63’ Γκρόμικο), Εμπόνγκ, Κλίμοβιτς (46’ Κοντσεβόι), Αντιλέφσκι, Μορόζοφ (63’ Σκαβίς)

Ανδόρρα (Κόλντο Αλβάρεθ) : Αλβάρεθ, Σερβός, Ορτέγκα (87’ Πλάνες), Γιοβέρα, Ντε Πάμπλος (90’ Ρούμπιο), Αλάεθ, Ρεμπές (66’ Ε. Βαλές), Βάλες, Μαρτίνεθ, Βιέιρα (88’ Πούζολ), Φερνάντεθ (66’ Σάντσεθ)

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0